KRISTIANSAND: — Jeg tror det vil gå rolig og greit for seg, sier leder i Kristiansand Frp, Kai Magne Nerås, til fvn.no.

Nominasjonskomiteen har foreslått Stian Storbukås på topp, noe som skal ha irritert andre i partiet. Flere mener Storbukås er for kontroversiell til å være partiets ordførerkandidat.

— Jeg må avvente nominasjonsmøtet, men jeg er optimistisk, sier Storbukås selv.

Karina Udnæs, som ved forrige valg hadde plass nummer to på listen, er på nominasjonkomiteens liste helt ute. Men Udnæs har varslet at hun på ingen måte er ferdig med lokalpolitikken. Ifølge NRK Sørlandet vil hun stille som motkandidat til Storbukås på nominasjonsmøtet.

— Jeg gir ingen kommentar før nominasjonsmøtet, sier hun til fvn.no.

— Jeg regner med det blir benkeforslag. Utover det har jeg ikke noen kommentarer før nominasjonsmøtet, sier Nerås.

Udnæs skal ha fått flere oppfordringer fra sentralt plasserte partifeller om å stille mot Storbukås. Blant annet fordi de mener den nåværende gruppelederen er for omstridt til å være partiets ordførerkandidat. Men det er likevel en rådende oppfatning at det skal mye til å vippe Storbukås av pinnen. Mange Frp-ere mener han har gjort seg fortjent til topplasseringen, etter lang og trofast jobbing for partiet i turbulente år.

For tre uker siden beskyldte Udnæs Storbukås for å ha produsert og lagt brev med sterk rasistisk og nazistisk innhold i postkasser til innvandrere på Søm i november i fjor. Partifelle og bystyremedlem Ida Elise Thrane har bedt politiet etterforske Storbukås, men Frp-toppen vil ikke la beskyldningene prege møtet i kveld.

— Jeg kommer for min del til å oppføre meg profesjonelt, og snakke om hvorfor folk bør stemme på meg. Så får andre snakke for seg selv, sier han.

— Tror du det blir amper stemning?

— Det vet jeg ikke. Det håper jeg inderlig ikke.

Fvn.no og TV Sør følger nominasjonsmøtet tett mandag kveld.