KRISTIANSAND Kjuttaviga— Jeg er veldig fornøyd med avtalen, og jeg synes det er befriende å slippe å forholde meg til Formoe. Selv om jeg også har gjort gode penger på samarbeidet, kommer det til et punkt hvor nok er nok, sier Geir Legreid til Fædrelandsvennen.I går ble det klart at Terje Formoe og Geir Legreid legger den bitre striden på hylla og inngår millionforlik. Formoe og hans tidligere partner røk uklar i fjor. Striden har siden gått på hvor mye selskapet Piratprodukter, som Legreid (49 prosent) og Formoe (51) har eid sammen, er verd. MILLIONFORLIK.

Ifølge DN, som skrev om forliket i går, skal Legreid ha fått opp mot ti millioner kroner for eierposten i selskapet.Det var duket for et offentlig sjøslag i slutten av november. - Det er kanskje litt synd for medianorge at det ikke blir et fire dagers sjørøverslag i tingretten. Nå er det mange detaljer og gullkorn som havner på kistebunnen i stedet. Men det er litt dumt å helle bensin på bålet nå, mener Legreid, som ikke vil gå videre inn i konflikten.Det var Terje Formoe som ba om et meglingsmøte med Legreid som altså endte med enighet og millionforlik. Feil tall.

Terje Formoe på sin side avviser at han har betalt Legreid for å slippe en opprivende rettssak.- Forliket er inngått fordi begge partene har ønsket å unngå en rettssak, sier Formoe.Formoe sier også at beløpet partene ble forlikt om ligger et godt stykke fra tallet som nevnes i DN, men at partene er enige om at det skal hemmeligholdes.- Jeg føler en enorm glede over å være ferdig med samarbeidet og saken. En slik konflikt er veldig lite gunstig for kreativitet og utvikling, den har virket som en brems og propp i systemet mitt. Jeg er glad for at jeg har kommet ut av det. Nå kan jeg gjenoppta kontakten ned Dyreparken og jobbe videre med planer som vi har, og jeg kan også realisere egne kreative planer, sier Formoe. KONFLIKT.

— Hva har konflikten bestått i?- Jeg har ikke lyst å gå inn på det nå.Men det har vært to vidt forskjellige måter å tenke og å drive forrenting på. Noe mer vil jeg ikke si, kommenterer Formoe.Piratprodukter står blant annet for driften av Kaptein Sabeltanns verden i Dyreparken. Her er det blant annet stor matservering og salg av Sabeltann-effekter, både på dagtid, men også i tilknytning til forestillingene på kveldstid. Dette har vært svært god butikk for de to partnerne, som har resultert i totalt 20 millioner i utbytte til de to eierne de siste ti årene.Tekst: Gert Ove Mollestadgert.ove.mollestad@fvn.no38 11 32 34