KRISTIANSAND GIMLEMOEN— Vi er fem, men omsider kan vi bli enda flere. Vi har ventet lenge på å kunne flytte inn her, sier Johnny Gjerseth i Pixelwave AS. Han står stolt i døren til kontoret sitt i det et hundretall mennesker toger forbi for å beskue Sørlandet Kunnskapspark fra innsiden.Prosesjonen inngikk i gårsdagens innvielsesseremoni. Nyskapingen på Gimlemoen - nær sjelefrenden UiA - er nå befolket og i sving. It-firmaet Pixelwaves unge medarbeidere jobber med «form, farge og teknikk» mot digitale medier. De er på mange måter typisk for det som er ment å bli en kreativ kompetanseheksegryte. «Kultur, reiseliv, opplevelse og ikt, samt noen offshorerelaterte bedrifter,» lyder kunnskapsparkens egen resept. Interessenter skal ha blitt avvist fordi de ikke passer inn.Agderforskning, Høyskoleforlaget og Sørlandet Kompetansesenter er tre av de mer bemanningstunge beboerne. Men det er flere, både kjente og mer ukjente navn. (Se faktaramme.) Når hele bygget står ferdig 1. januar, vil rundt 35 virksomheter holde til der med totalt 250 mennesker - sånn cirka. Fylt opp.

  • Vi skulle gjerne ha flyttet inn, men det var ikke plass til oss. Byggetrinn én er fullt, sukket Reidun Haugland fra Innovasjon Norge under rundturen som ble ledet av kunnskapsparkens markedssjef Geir Hammersmark.- Et kontor på åtte kvadratmeter koster 2000 kroner per måned. Det inkluderer ikke nettilkobling, men tilgang på alle fellesarealer, så som auditorium, møterom, kantine og plass for prosjektjobbing, opplyser markedssjefen.Et kontor på 12 kvadratmeter koster 3000 kroner per måned, på samme betingelser. Omregnet til årspris utgjør begge varianter 3000 kroner per kvadratmeter. Det er svært dyrt isolert sett i dagens marked i Kristiansand. Men tilgangen på fellesarealer gjør det urettferdig å sammenligne med tradisjonelle næringsarealer. Stil.

Det var ellers stil over åpningen. Ordfører Per Sigurd Sørensen var blant flere som talte til 160 inviterte gjester. Det var kulturelle innslag, også av overraskende karakter rundt om i bygget. Og da Ronnie Jacobsen og bandet hans dro i gang en sugende blues à la Gary Moore, bare måtte flere pent kledte damer og herrer markere takten med diskrete nakke- og/eller beinbevegelser. Hele SØRLANDET.

Prosjektet gikk opprinnelig under betegnelsen «Kristiansand Kunnskapspark,» men første del ble byttet ut med «Sørlandet» for å markere geografisk ambisjonsnivå. Bygget som ble innviet i går, er på 7200 kvadratmeter og første av tre regulerte byggetrinn på Gimlemoen. Med 120 millioner kroner i byggekostnad, blir «meterprisen» 16.667 kroner.Tekst: Rune Øidne Reinertsenrune.o.reinertsen@fvn.no - 38 11 32 18