KRISTIANSAND: — Vi har et rekkehus, og trenger mer plass både inne og ute. Derfor ser vi på enebolig, sier tobarnsmor Nita Skaar (43) fra Voiebyen.

Hun og mannen Helge (35) var i går ettermiddag på visning i Ytre Vågsbygd. Ekteparet ser etter boltreplass for ungene på to og ni, og er ikke klar for oppussing. Dette er hus nummer to paret fatter interesse for. Prisantydning på 2,8 millioner skremmer dem ikke.

— Prisene på boliger har jo steget i takt med alt annet. Sammenlignet med før i tida, er prisen egentlig grei. I hvert fall prisantydningene. Så spørs det hvordan budrundene ender, sier Nita Skaar.

Synd på unge

Ordfører Jan Oddvar Skisland sa i gårsdagens Fædrelandsvennen at unge bør flytte ut av byen på grunn av prisnivået. Ekteparet Skaar misunner ikke unge som skal etablere seg for første gang.

— Det blir litt feil at ungdom må flytte ut av byen for å ha råd til å kjøpe. Vårt rekkehus har nesten doblet seg i verdi på tre år. Så vi er heldige, sier Helge Skaar.

Også Tor Inge Haugen (29) er på visning i Rådyrveien. Han er ikke like fornøyd med situasjonen på markedet.

— Prisene er altfor høye. Men det er ikke aktuelt å flytte ut av byen. Jeg vil bo sentralt, ikke langt fra folk og venner. Dette er egentlig helt i utkanten av det området jeg kunne tenke meg, sier han.

29-åringen solgte en enebolig tidligere i vår, og har lett siden.

— Det er tre måneder siden jeg solgte, og jeg synes jeg fikk en bra pris da. Men prisene har i hvert fall ikke sunket siden da, sier han.

Nok trøkk

. Eiendomsmegler Kjetil Lossius i ABCenter hadde to visninger på eneboliger i Kristiansand i går.

— Det er større trøkk på eneboliger enn leiligheter for tiden. Ikke så rart når du tenker på den enorme utbyggingen av leiligheter i Kristiansand. I tillegg er det svært få tomter som legges ut for salg, sier han.

Eiendomsmegleren har ikke sansen for ordfører Skislands utspill.

— Det er underlig av ordføreren å si at folk bør flytte. Det utsagnet får stå for hans regning, mener han.

— Hvordan får man mest mulig for pengene i dagens boligmarked?

— Hvis du har litt fingerferdigheter og kan gjøre en del selv, er det mulig å gjøre et godt kjøp. Jeg solgte en svær enebolig på 200 kvadratmeter for 2,5 millioner kroner. Det er jo ikke særlig dyrt, mener han.

Ekteparet Skaar vil ikke si til Fædrelandsvennen om de har tenkt å kjøpe huset i Rådyrveien.

— Hadde vi fått det for prisantydning, hadde vi tatt det. Det er veldig lyst og fint her, og ungene har allerede lekekamerater i nærheten. Men vi må tenke på det, sier Helge Skaar.