KRISTIANSAND: Mannen som pleier å ønske muslimer og innvandrere dit pepperen gror, har funnet en ny gruppe han helst ikke vil ha i Kristiansand.

— Det er ikke Kristin, Siv eller Jens som stiller til valg, selv om det kan virke slik når de reiser land og strand rundt. De har ikke noe her å gjøre. Om du stiller dem spørsmålet om hvor mange kommuner vi har i Vest- Agder, vil de ikke kunne svare. Det er vi som vet noe om det lokale, sier Kleppe til Fædrelandsvennen under valgåpningen i bystyresalen lørdag.

-Sier du ikke dette bare fordi dere selv ikke har noen nasjonale politikere?

— Nei, overhodet ikke. Vi har bare behov for å høre hva de lokale vil - ingen andre, sier Kleppe.

Valgekspert Terje Sørensen tror derimot Demokratenes hovedproblem er at de ikke har noen representanter på Stortinget.

— På den måten blir det vanskelig å komme til ordet i riksmedia, sier Sørensen som var leid inn for å komme med noen råd og vink under valgkampåpningen til minipartiet.

Å få bukt med den verste fattigdommen i Kristiansand er en av fanesakene til Demokratene foran valget i september.

— 442 barn lever i fattigdom i Kristiansand og politikerne lurer på hva de skal gjøre. Disse politikerne er ikke verdig å sitte i bystyresalen hvis de ikke klarer å fikse elementære ting som folk har krav på, sier Kleppe.

— Det må bli slutt på den uverdige fattigdommen. Enkelte syke og senile vet ikke engang hvor de er, men kulturslott har vi råd til, sier Kleppe som ønsker at midlene i Cultiva heller skal gå til å forskuttere utgiftene på bompengene.

Han irriterer seg i tillegg over oppussingen som nå foregår i bystyresalen.

— Oppussing her trengs ikke. Men en oppussing blant de svake og syke trengs, sier Kleppe.

— Jeg er den mest aktive politikeren i Kristiansand, og er den som har fått gjennomført desidert mest, sier Kleppe som gleder seg til valget.