AUDNEDAL: Knuffing, skubbing, hærverk, tagging, synging, softgunskyting, vræling, banking, forsøpling og skriking. Dette er litt av listen som beskriver hvordan elevene på Byremo ungdomsskole oppfører seg på bussen.

— Vi har et disiplinært problem på denne skoleruta. Bråket har bare fortsatt siden softgunepisoden tidligere i høst. Nå er det ikke lenger forsvarlig å kjøre denne ruta, sier administrerende direktør i Sørlandsruta, Erik Abramsen.

Sørlandsruta har tidligere truet Byremo ungdomsskole med å innstille skoleruta dersom ungdommene ikke skjerpet seg. Mandag formiddag tok verneombudet og ledelsen i Sørlandsruta avgjørelsen om å innstille avgangen etter en samtale med bussjåføren.

— Siden dette er en beryktet rute hadde vi ingen vikarer som kunne steppe inn i dag formiddag, sier Abramsen. Dette resulterte i at elevene selv måtte ordne med skyss hjem.

— Vi fikk sen beskjed, men føler vi har gjort det beste vi kunne ut av situasjonen, sier Arnstein Myklebust, rektor ved Byremo ungdomsskole.

Foreslår bussvakt. I dag klokken 16.00 vil det holdes møte på Byremo ungdomsskole. Der vil Sørlandsruta, Vest-Agder Kollektivtrafikk, skolens ledelse og foreldrene til elevene diskutere hvordan de skal løse problemet.

— Jeg ser for meg at foreldrene må stille som bussvakt til og fra skolen, foreslår Tore Felland Storhaug, fagsjef for region- og skoleruter i Vest-Agder Kollektivtrafikk. Han håper at foreldreutvalget og ledelsen vil finne en felles løsning.

— Nå har vi prøvd å bortvise de verste bråkmakerne, men det kan virke som at hele miljøet er preget. Det dukker stadig opp nye problemer, sier Storhaug.

— Foreldrene må ta tak og ikke tro at dette bare gjelder andres unger!

Bussjåføren ønsket ikke å snakke med Fædrelandsvennen, men Erik Abramsen forteller at sjåføren opplevde situasjonen som svært ubehagelig.

— Dette går sterkt inn på henne. Det er et stort ansvar å kjøre med så mye bråk.

Foreldrene raser. I går måtte Odd Moland hente sin 14 år gamle datter på skolen da skoleruta ble innstilt.

— Det er en katastrofe at uskyldige skal bli rammet. Ingen offentlige ledere vil ta ansvar!

Moland påpeker også at det ikke er alle som har bil. Datteren hans må gå 17 til 18 kilometer dersom hun ikke blir hentet. Han synes det er forferdelig at det er foreldrene som må ta ansvar, og foreslår at skolebussen skal innredes med et overvåkningskamera.

— Vi lever i 2006, og man skulle tro dette var steinalderen! raser han.