KRISTIANSAND: — Dette var helt nytt for meg, sier skolevakten da fvn.no oppsøker skoleområdet klokken 15.30. Gitt de spesielle omstendighetene, viser vi uoppfordret pressekort til vakten, da vi antar at ethvert vakthold i dette området er spesielt på vakt mot fremmede menn.

Men han kjenner overhodet ikke til trakasseringssaken som har utspilt seg både på skolens område og i avisspaltene den siste uken. Vakten er nemlig blitt plassert på post uten orientering om siste ukers hendelser.

Først etter klokken 16.00 skal skolen ha informert vakten om sextrakasseringen, da mandag var vedkommendes første dag på jobb. Skolen har med andre ord ingen informert vakt i det tidsrommet som politiet anser som mest sannsynlig for gjentakelse.

Ved to anledninger de siste par ukene, begge tilfellene mandag ettermiddag, har en ukjent mannsperson kommet med sexprat til små skolebarn og en skolefritidsassistent i området bak Solholmen skole.

Foresatte ved Solholmen skole reagerte forrige uke kraftig på det de følte var manglende informasjon om hendelsene, samt at de måtte lese om det i avisen. Deretter sendte skolen ut et brev:

" Ekstra vakthold i jungelen var de første tiltakene skolen fikk satt igang, " skrev rektor ved skolen i et brev til foreldrene som gikk ut fredag.

- Kan jo skje igjen Ved skogsområdet "jungelen" bak skolen, sto det da også mandag en vakt da fvn.no besøkte skolen denne ettermiddag. Den nytilsatte vakten som sto der denne mandagen, kjente imidlertid ikke til hendelsene.

Vakten som fvn.no snakker med forteller at dersom han hadde visst om dette, ville ha holdt utkikk etter fremmedelementer på en helt annen måte, og vært oppmerksom på at han kanskje måtte ringe politiet.

Foreldre som henter barna sine på skolen, og som fvn.no har snakket, reagerer på at vakten ikke er tilstrekkelig informert, men de vil helst ikke snakke med pressen. Det vil derimot Bente Andersen:

— Dette er jo hårreisende. Da kan jo dette fint skje igjen rett bak ryggen på vakten uten at han får det med seg, sier Andersen. Hun er mor til en av barna som har opplevd ubehageligheter fra den ukjente mannen.

Hun forteller at barnet hennes har hatt etterreaksjoner etter hendelsen, og har vegret seg for å gå på skolen.

Høyaktuelt for politiet

— Denne saken har vi sterk fokus på, og hver eneste gang en ny patrulje går på vakt, orienteres de om saken, sier Per Lauvnes ved Agder poltidistrikt.

Han vil ikke gå i detalj rundt hvordan politiet arbeider, av hensyn til sjansene for oppklaring.

— Dette er noe som er i hodet på oss hele tiden, men det aller beste apparatet vårt er folk som bor i nærområdet. De må bare ta kontakt med politiet dersom de opplever noe mistenkelig.

Bente Andersen er glad for at politiet tar saken seriøst, men hun er sterkt tvilende til om skolen har tatt den alvorlig nok.

Inn på teppet

— I morgen er jeg innkalt til et møte på skolen, der jeg må forklare hvorfor jeg ringte til rektor, og ikke til SFO rett etter at barnet mitt var dumpet alene på trappa etter å ha måttet høre på slibrig sexprat fra en ukjent mann.

Andersen er redd for at skolen håper dette glir over av seg selv.

— Dette forteller meg hvor lite seriøst de tar saken. Da jeg ringte skolen i dag og fortalte at barnet mitt ikke kom, var svaret "Jaja, vi får jo bare se hvordan dette går".

— Politiet tar jo dette mer alvorlig enn skolen, sier hun.

Fvn.no forsøkte ved en rekke anledninger å kontakte rektor og skolens ledelse mandag ettermiddag.

Senere på kvelden når vi rektor, som sier følgende:

"Alle ansatte ved SFO er informert om hendelsene de siste ukene".