LINDESNES: — Det var blytungt, gliser Olaf Becker fra Kiel i Tyskland. I går morges satte han ny personlig fiskerekord, og den regner han med blir stående. Etter 20 minutters slit fikk han opp ruggen som hadde blitt fristet av pilk med makrellbiter på.

— Da det nappet, var jeg overbevist om at jeg satt fast i bunnen, men etter hvert rørte det på seg, sier Becker.

Storfangsten fikk han like utenfor Hillegarden ved Lillehavn i Lindesnes, bare noen få hundre meter fra land. Becker og sønnen dro ut på morgenen til sin faste fiskeplass, og det var på rundt 50 meters dybde at ruggen slo til. Vel inne på land stanset vekta på 22 kilo, men krokvekta kan ha en feilmargin på én kilo. Uansett veier den minst 21 kilo.

I mars i år ble det tatt en torsk i garn på 21 kilo ved Flatholmen, midt mellom Høllen og Trysnes i Søgne.

Torsk på over 20 kilo er ingenting, spesielt hvis du er nordlending eller trønder. Der oppe er de både 30 og 40 kilo. Norgesrekorden på sportsfiskeutstyr er en monsterfisk på 37,5 kilo. Den ble fanget i 1992. Men på Sørlandet er 21 kilo stort og nokså uvanlig.

— Min forrige rekord var en 15 kilos kongeål som jeg fikk i Irland. Det er tredje gang jeg ferierer i Norge, og denne rekordfangsten blir nok stående, smiler Becker. Nå har han planer om å få preparert hodet og ha det på stueveggen hjemme.

— Akkurat som en elg, ler fiskeren. Resten av fisken skal fileteres og fraktes hjem. Der blir det stort fiskeparty sammen med venner.