Det kan være i tidligste laget å skifte til sommerdekk nå, selv om de bare veiene langs sørlandskysten innbyr til mykere fottøy på bilen. Først mandag etter 2. påskedag er det forbudt å kjøre med pigg.

Frostnetter kan gi isglatte veistrekninger, og med sommerdekk er det ingen spøk å møte slikt føre, advarer Vegvesenet.

Forskriftene sier at kjøretøy "ikke må brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veggrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende."

Det er din jobb å være sikker på at du har gode nok dekk til føret. Skifter du til sommerdekk denne helgen, må du være sikker på at mønsterdybden er innenfor lovkravene. På sommerdekk skal mønsterdybde være minst 1,6 mm.

På vinterdekk må mønsterdybden være minimum 3 millimeter, men kjører du piggfritt, er det selvsagt ingen som hindrer deg i å slite på disse dekkene utover våren, dersom mønsterdybden går under 3 millimeter. Pass bare på at regelen om 1,6 millimeter også gjelder for denne typen dekk.

Vinterdekk er konstruert for vinterføre, og har ikke de samme egenskapene på sommerføre som sommerdekk. Piggfrie vinterdekk har blant annet ofte dårligere evne til å motvirke vannplaning, og de har lengre bremsestrekning på våt asfalt sommerstid enn sommerdekk, melder Statens Vegvesen på sine nettsider.