KRISTIANSAND: En fem år gammel jente ble i formiddag etterlyst av sin far, etter at hun ikke var kommet hjem etter skolen til vanlig tid.

— Jenta gikk på skolebussen utenfor Birkeland skole klokken 11.15. Klokken 13.40 meldte jentas far henne savnet ved Birkenes lensmannskontor, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Politiet tok ingen sjanser, og mobiliserte alle tilgjengelige patruljer i søk etter jenta. Hovedredningssentralen ble også iverksatt.

— Vi sjekket hver eneste busstopp langs bussruten. Egentlig skulle hun ha gått av ved kirka i Birkenes, sier Austad.

Etter møysommelig arbeid fikk politiet avkreftet at jenta var havnet på feil buss.

— Ved hjelp av videoopptak fra en kiosk fikk vi avklart at jenta var gått på riktig buss. Denne bussen har endestasjon i Kristiansand, og vi tok deretter kontakt med rutebilstasjonen, sier Austad.

Lettet rektor

Rektor Gerd Helga Stifoss-Hanssen ved Birkeland skole var lettet over at det endte godt til slutt. Hun legger ikke skjul på at forsvinningen tok på.

— Det var helt fryktelig, og lettelsen var enorm da vi fikk beskjeden om at hun var funnet i god behold, sier Stifoss-Hanssen, som befant seg sammen med blant annet jentas far og rådmannen i Birkenes da femåringen ble funnet.

Sammen med flere lærere og andre foreldre var Stifoss-Hanssen med på å lete etter den savnede femåringen.

— Jeg synes de som var med gjorde en kjempeinnsats. Da vi fikk beskjed om at hun ikke var kommet hjem, ble det ringt rundt til hele bygda for å finne ut hvor hun hadde tatt veien. Politiet fikk bilde av henne, og sendte ut patruljer for å lete, sier hun.

Seks timer etter at hun reiste fra skolen ble jenta funnet på Lund. Hun hadde da tatt bussen helt til rutebilstasjonen i Kristiansand.

— Rundt klokken 17 ble hun gjenkjent av en UP-patrulje på Østerveien på Lund, sier Austad.

Patruljen tok kontakt med jenta, som viste seg å være den savnede femåringen, og kjørte henne tilbake til Birkeland.