KRISTIANSAND: Fvn.no var i morgentimene i dag på plass ved E 39 på Fidjane i Songdalen. I løpet av en snau halv time registrerte vi i overkant av 30 snikere i morgenrushet.

Se snikerne på web-TV her

Fremgangsmåten er slik: Bilistene tar av E 39 og inn på en rasteplass (ved Shell-stasjonen), men istedet for å bremse ned klamper sjåføren gassen i bånn. I høy hastighet kjører snikeren over rasteplassen og kaster seg ut i akselerasjonsfeltet på andre siden. Slik klarer sjåføren å snike seg forbi 15-20 biler som står i kø på vei inn mot Kristiansand.

Politiet sier til fvn.no nå i dag at de er klar over problemet.

— Bøtelegger dem

  • Det er jo dumt. Det skaper stor frustrasjon for alle andre som står i kø på strekningen. Vi har stikkontroller med jevne mellomrom og det har vi også hatt i år, sier Bjarne Lindland, politibetjent ved trafikkavdelingen på Kristiansand Politistasjon.

Han forklarer at det er forbudt å snike på denne måten og at man risikerer en bot på 5.200 kroner for ulovlig forbikjøring på høyre side. Trafikkforseelsen vil også gi køsnikeren to prikker på sertifikatet dersom vedkommende skulle bli tatt.

— Vi kommer til å holde stikkontroller på stedet i tiden som kommer, sier han.

Men det er ikke bare privatbiler som sniker. I morgentimene i dag snek også bussene seg over rasteplassen. Fvn.no registrerte tre bussjåfører som gasset på over rasteplassen.

Bussene sniker også

  • Dette var helt ukjent for meg. Jeg har hørt dette problemet beskrevet fra sjåfører, men at bussene våre gjør det var ukjent for meg. Jeg liker det dårlig og dette skal vi få en slutt på, sier trafikksjef Oddvar Abrahamsen i Bussen Trafikkselskap AS.

Han er forbauset over at egne sjåfører kan finne på dette.

— Vi må ta dette opp med sjåførgruppa og vi skal gjøre det helt klart at de må holde seg til den veitraseen vi skal kjøre. Det er sikkert en veldig irritasjon for vedkommende som driver denne stasjonen og det er heller ikke ufarlig når biler og busser kommer i full fart over dette stasjonsområdet, sier Abrahamsen.

- Kommer som kuler

Daglig leder Halvor Berdalen ved Fidjane bilistsenter er godt kjent med problemet.

— De kommer forbi som kuler! Jeg synes det er helt forferdelig, sier Berdalen, som mener politiet burde gjennomføre kontroller oftere.

— De kjører forbi i 70, 80 og 90. Det er livsfarlig. Det er en gangsti som kommer ned der de kjører forbi. Her kan det fort skje ei ulykke. Spesielt farlig er det nå som det begynner å bli glatt, sier han.

Han synes det er spesielt ille at også bussjåfører bruker smutthullet.

— De burde vite bedre, så det er enda verre. Vi vil gjerne ha en stopper for dette, og nå håper jeg politiet foretar flere kontroller her.