LILLESAND: — Jeg har kontakt med en produsent i Nashville, Lonnie Ratliffe. Han har blant annet jobbet med Garth Brooks, sier Bjørn Vidar Amdal.

Ratliffe ønsker å produsere en cd med ti sanger og fullt studioakkompagnement. Regningen blir på 7500 dollar. Med flybilletter og opphold regner Bjørn Vidar og hans gode hjelpere at 50.000 kroner vil holde.

— På 70-tallet opplevde jeg en rekke kronerullinger med godt resultat, sier Tom Jacobsen, som sammen med Nils Kristian Henningsen, Kjetil Thomassen og Wenche Andersen står bak initiativet. Alle er de arbeidskolleger på Lillesand Produkter.

Kronerullingen foregår slik at bidragsyterne oppfordrer tre andre til å gi. Alt offentliggjøres i en annonse i Lillesands-Posten en gang i uken. Giroblankettene i sparebanken går unna.

— Responsen har vært utrolig bra. Bidragene ligger på nærmere 300 i snitt. Målet er Nashville i Tennessee, og vi har alt kommet til Newfoundland, ler Tom Jacobsen.

Bjørn Vidar, eller «Big-B», har lang erfaring. Den første gitaren fikk han som 14-åring, og han har spilt både i Tubleweeds, Black Label og Grayhound. Etter en pause tok han opp tråden igjen, nå med et enmannsband som har stor suksess både på puber og i brylluper.

— Blir det ikke nok penger til turen, går pengene til et veldedig formål, understreker han.