MANDAL: 18-åringen var beboer på barnevernsistitusjonen Skjærgårdskollektivet i Mandal. Den da 17 år gamle gutten bodde i en egen leilighet ved institusjonen i mai, da ugjerningen skjedde. Målet var at han skulle forberede seg på å klare seg selv etter fylte 18 år.

Etter en konfrontasjon med en mannlig ansatt ved institusjonen, begynte gutten å sparke i blomsterkasser og rekkverket på verandaen. Da to ansatte ved institusjonen nærmet seg gutten for å roe ham ned, slo tiltalte den ene ansatte tre ganger i nakken med knyttet hånd. I tillegg sparket han samme person i brystkassen med kneet.

Gutten er tidligere straffedømt, også da var straffen sam funnstjeneste. Retten legger vekt på 18-åringens vanskelige barndom, og mener at fengsel-straff kan føre ham inn i mer alvorlig kriminalitet. Derfor anses samfunnstraff som passende.

18-åringen var også tiltalt for å ha forulempet en politistudent i en annen sammenheng, ved å henge ham ut på profilen sin på Nettby.no. Gutten ble frikjent for dette, fordi fornærmelsen ikke skjedde mens politistudenten utførte tjenesten sin.