KRISTIANSAND: — Vi gjorde noen grove beregninger, og fant ut at vi setter ut ca. 50.000 brøytepinner, sier Åge Ragnar Helleslien ved Statens vegvesen til fvn.no.

Han ler godt av spørsmålet og tallet. Det var ikke før fvn.no spurte, at han selv fikk svar på hvor mange brøytepinner som må til for å dekke områdene Statens vegvesen har kontrakt på å dekke.

Brøytepinnene, som er laget av bambus og som for det meste kommer fra langt sydligere strøk i Østen, finner nå sin plass langs veiene i sør i påvente av kaldere vær, snøfall og ikke minst snømåking. Statens vegvesen har ansvar for å plassere ut brøytepinner langs riks- og fylkesveiene i Kristiansand, Mandal, Flekkefjord og Sirdal.

— Hva synes du om tallet selv da?

— Nei, det er jo veldig mange. Hadde du sett alle på ett og samme sted, så hadde det fort blitt en haug, humrer Helleslien.

Han synes det er vanskelig å beregne hvor mange mennsker som må til for å få jobben gjort, men det er en mannsterk beredskap Helleslien har for hånd.

— Ved et grovt anslag er det vel rundt 120-150 enheter. Det inkluderer i praksis brøytebil, menn, traktorer, bilene som strør salt og ellers er i beredskap for dårlig føre, opplyser Helleslien.

Maskinfører Jon Askildsen i Kristiansand kommune har ikke like mange pinner å sette ut, men har mer enn nok å sysle med hele året.

— Vi setter ut 4-5000 brøytepinner, og vi setter i gang i løpet av en to ukers tid, sier han til fvn.no.

Statens vegvesen hadde frist på seg frem til 15. oktober, og trenger ikke å bekymre seg for å rydde opp brøytepinnene før det nærmer seg vår og mai måned neste år.

— Vi har frist på å fjerne pinnene innen 1.mai, opplyser Helleslien, som helt sikkert får nok av andre snørelaterte jobber å hanskes med i løpet av av vinteren.