KRISTIANSAND: — Dette er en fryktelig dårlig liste. Det er mye gamle, umotiverte folk uten ambisjoner, folk som aldri har gjort en god jobb for Høyre, sier Eivind Saga.

Han er medlem av sentralstyret i Unge Høyres Landsforbund og reagerer sterkt på listeforslaget fra nominasjonskomiteen. Sammen med lederen i Kristiansand Unge Høyre, Thomas Beck Ring, varsler han et ungdomsopprør på nominasjonsmøtet i januar.

FJERNER SKEIE HANSEN . - Dette er en ungdomsfiendtlig liste. Hvorfor skal unge stemme på den? spør Saga.

— Dette er ikke bare en fordekt kamp for at din fetter Espen Saga, som foreslås på 5. plass, skal komme enda høyere opp?

— Nei. Dette er en kamp for at vi skal få en bedre og mer ungdommelig liste, sier Eivind Saga.

— I forhold til Ap og Frp er dette en pensjonistliste, sier Beck Ring, som mener ungdomskandidaten bør forhåndskumuleres.

Unge Høyre-toppene understreker at de støtter opp om de to toppkandidatene, henholdsvis Per Sigurd Sørensen (49) og Cecilie Frivold (49). Men kandidatene som deretter følger på nominasjonskomiteens forslag, får det glatte lag.

— En må spørre hva Inger Skeie Hansen (54) (3. plass), Hans Otto Lund (56) (4. plass) og Randi Haukom (52) (6. plass) gjort for Høyre. Har de ambisjoner? Flere av de øverste kandidatene har sett sine beste dager. Nei, dette er trist lesning, sier Saga.

— Dette er tøffe ord mot partikolleger?

— Jeg sier ikke dette for å svære snill eller smiske. Vi må være tøffe og ærlige. Målet er en bedre liste, sier Saga, som er fra Tveit, men som nå studerer i Trondheim.

ROCKEKONSERT . Saga og Beck Ring har allerede lagt en slagplan for nominasjonsmøtet. Ungdomskandidaten Espen Saga (25) skal foreslås opp mot Inger Skeie Hansen. Så vil de i tillegg sikte mot enda en ungdomskandidat blant de 10 første.

— Det er naturlig at Thomas (Beck Ring) blir kandidaten til en slik plass, sier Saga.

— Og vi tror det er mulig å nå fram på nominasjonsmøtet. Vi skal mobilisere våre, og vi tror også mange Høyremedlemmer ser behovet for å få fram flere unge, sier Saga.

— Men vil ikke også unge velgere sette pris på kandidater med lang fartstid, personer som kjenner det politiske spillet?

— Erfaring er selvfølgelig viktig. Men det samme er ungt blod, sier Beck Ring.

— Og Thomas og andre unge har helt andre forutsetninger for å ta avgjørelser om studenter og kultur enn en 40-åring som ikke har vært på en rockekonsert på 20 år, sier Saga.