KRISTIANSAND: – Vi vil vurdere saken opp mot straffelovens paragraf 193, opplyser politioverbetjent Magne Storaker til Fædrelandsvennen.

Etterforskningen blir iverksatt til tross for at det ikke er levert inn noen anmeldelse fra verken jenta, familien eller sogneprestens arbeidsgiver.

Politiet vil avdekke om mannen har skaffet seg seksuell omgang «ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», som det heter i lovteksten. Strafferammen for brudd på denne paragrafen er fem års fengsel.

I lørdagens utgave av Fædrelandsvennen innrømmet Torbjørn Lied (62) at han i to år har hatt et seksuelt forhold til en nå 20 år gammel kvinne som han tidligere var sjelesørger for.

Etterforskningen er innledet uten at forholdet er anmeldt.

– I første omgang ønsker vi en dialog med kvinnen. Med utgangspunkt i denne forklaringen, vil vi avhøre den tidligere sognepresten, sier Magne Storaker.

I følge politiet kan kvinnens far bli innkalt som vitne. Det var han som overleverte politiet et omfattende materiale, hentet ut fra datterens PC.

Storaker legger til at kvinnen har status som fornærmet part, og at hun derfor har rett til å få oppnevnt bistandsadvokat.

– Vi anser saken som alvorlig, men etterforskningsmessig sett ikke som komplisert, sier Magne Storaker.