KRISTIANSAND: Pizzabudet fra Pizzabakeren hadde parkert bilen ved Gullveien 10 på Tinnheia og var opptatt med å levere pizzaen da den lille Toyotaen snek seg avgårde for egen maskin.

Pizzabudet selv, Daniel Hornnes (19), begynte å lure da han kom ut etter leveransen. Bilen var vekk.

— Så fikk jeg øye på den oppe i et blomsterbed. Jeg trodde det var en dårlig spøk, sier han.

Løp etter bilen - Jeg så pizzabudet gå inn i A-blokka, og jeg bor i B. Med ett så jeg at bilen begynte å trille, sier nabo Knut N. Pedersen.

Pedersen forteller at han løp etter bilen og tenkte han kanskje kunne rekke å hive seg inn bilen og nappe opp brekket. Men han lot til slutt bilen trille da han ikke så noen i nærheten som kunne havne i fare.

— Jeg var redd jeg skulle bli hengende fast i bilen, så jeg lot den gå. Bilen skrapet først inntil den 40-50 centimeter høye steinkanten, før den med et høyt smell havnet med bakenden opp i blomsterbedet.

— Det går jo barn opp og ned veien hele dagen, så det var ordentlig flaks at ingen ble truffet, sier Pedersen.

Dårlig brekk

— Jeg hadde dratt brekket opp til fjerde hakk, sier Daniel Hornnes. Det var ikke noe mer han kunne ha gjort. Det samme konkluderte Viking med da de hentet bilen.

— Du får vel ny bil, nå da?

— Jeg kjører en leiebil så lenge. Viking-folkene sa at brekket var i elendig forfatning. Bilen fikk knust en felg, ellers gikk det bra med bakakselen, sier den uheldige sjåføren.

Mandag er Hornnes klar for nye leveringer, og sjefen gir ham de beste skussmål:

— Han er ett av våre beste bud, sier Pizzabakeren-sjef Rita Skjeggedal ved avdelingen på Grim.