KRISTIANSAND: Når Lie får spørsmål om hva han har å si om de uttalelsene nå, går han foreløpig ikke med på at han har tatt helt feil.

— Jeg legger meg ikke flat før jeg har sett hvordan denne uka blir. Den var også med i mine prognoser, og det ser ut til at den kan bli bra. Men jeg kan innrømme at juli ikke har blitt slik jeg forventet, sier Lie.

Selv om det for mange har virket som om juli har regnet fullstendig bort, forteller Lie at der flere steder i Agder faktisk har vært helt på gjennomsnittet når det kommer til temperatur.

— Man kan si at være aldri er "normalt", men denne juli har faktisk ligget kun et par tideler ifra det som anses som normalen her på Agder. Enkelte steder har det faktisk ligget et par tideler over, sier væreksperten.

Normalen baserer seg på målt gjennomsnittstemperatur per år fra 1961 til 1990. Media gir skyhøye forventninger Lie vokter seg vel for å komme med nye prognoser for resten av sommeren, og sier han av og til blir sjokkert over hvordan media blåser om værsaker og gir folk forventninger til hvordan sommeren skal bli. Ifølge han viser det seg at det nå er så ustabilt at det ikke er mulig å komme med sikre prognoser.

— Vi ser jo at været kan slå om fra den ene dagen til den andre nå, og det skal veldig lite til før ting snur. Jeg har derfor ikke lyst til å si noe mer om resten av august fordi jeg er så usikker, sier han. Men bedyrer at det ikke er fordi han frykter å bli konfrontert med sine uttalelser i ettertid.

— Jeg kan godt innrømme å ha tatt feil, men for å være helt ærlig, så vil jeg ikke si noe mer fordi jeg rett og slett ikke vet!

Festivalene maks uheldige Væreksperten har forståelse for at festivaldeltakerne som var på Hove, Quart og Roskilde denne sommeren trolig ikke er helt fornøyd med været. Bildene av gjørmete camper og klissvåte konsertgjengere har gått over hele Norge.

— Alle de tre store rockefestivalene havnet jo i den aller verste perioden, så de var veldig uheldige. Men jeg tror ikke oppslagene ville blitt så store om festivalfolket ikke hadde bodd i telt. Hadde de hatt tak over hodet, hadde det vært annerledes, sier Lie.

Så da får kanskje campingvogna en ny vår når neste års festivaler braker løs...? Tiden vil vise.