EGERSUND/STAVANGER: Innstillingen kommer som en følge av at det lørdag gikk et ras over toglinja mellom Helleland og Ualand stasjon i Egersund kommune. Det ble satt opp busser mellom de to stasjonene på hver side av raset. Tre tog som skulle gått mellom Stavanger og Oslo lørdag ble berørt av at en stor steinblokk falt ned på togskinnene.

— Folk må påregne noe forsinkelse, sier Kjetil Bragstad, vakthavende informasjonssjef i NSB, til fvn.no lørdag ettermiddag.

Søndag ble ett tog innstilt.

— Grunnen til kanselleringen er at vi mangler togsett til å kjøre strekningen som følge av raset i går kveld, sier Bragstad til Aftenbladet.no.

Passasjerene som skulle vært med toget ble kjørt med buss i stedet. Det skal ikke være flere forsinkelser eller kanselleringer på strekningen søndag.

Raset gikk cirka klokken 17.30 lørdag ettermiddag, og passasjerene som var på toget som skulle gått forbi stedet i timene etterpå, kom frem mange timer senere enn planlagt.

— Akkurat da det skjedde ble det så store forsinkelser. Men nå når bussene er på plass, vil det ikke være så store forsinkelser, sa Bragstad lørdag, og anslo at forsinkelsene ville være på under en time lørdag kveld.

Stedet der steinblokken falt ned skal være svært rasutsatt.