GRIMSTAD: Filmklippet fra dødsleken på E 18 ble fjernet av brukeren på YouTube få timer etter at Agderposten viste til nettestedet, men er nå lagt ut på nytt av noen andre. Vedkommende som har lagt ut saken på nytt skriver følgende på YouTube.

"Jeg er helt enig i at de som kjører er idioter, det er derfor jeg lagret klippet mens originalen fortsatt lå ute fordi jeg visste at de kom til å fjerne det etter oppslaget i avisa. Idiotene fortjener smekk på pungen og identifisering av dem er lettere når klippet er tilgjengelig.", skriver Agderposten.no.

Videoen begynner med at en bil med noen ungdommer kjører gjennom Grimstadporten i høy hastighet, før sjåføren gir full gass da veien går ut i tre felt. Få sekunder etter når bilen toppfart på 236 kilometer i timen.

Se klippet her

Reagerer

UP-sjef i Agder, Jon Steven Hasseldal, har selv ikke sett klippet, men reagerer på at det ligger ute.

— Jeg synes dette er uheldig, og er redd for smitteeffekten. Jeg ser på dette som en skrytevideo, og det kan føre til at andre gjør det samme. Det kommer i hvert fall ikke noe godt ut av dette, sier han til fvn.no.

Hvorfor ting som dette skjer, har han ikke noe god forklaring på, men han har en mening om hvordan man kan forebygge det.

— Det er mange ting som kan tas tak i, men en av tingene er holdninger hos foreldre. Det er viktig at foreldre står frem som gode rollemodeller for barna sine, og oppdrar dem til å oppføre seg i trafikken, forklarer han.

Hans poeng er at dersom foreldre følger trafikkreglene, så vil barna legge merke til det, og det er en større sannsynlighet for at de vil gjøre det samme når de får lappen.

— Her har vi en stor jobb å gjøre. Holdningen blant mange er dessverre slik at det ikke er så veldig farlig å kjøre noen kilometer over fartsgrensen. Det er liksom litt allment akseptert, sier Hasseldal.

- Potensielle drapspersoner

Fylkessekretær i Trygg Trafikk, Paal O. Sodefjed, ble sjokkert da Agderposten viste han videoklippet av grisekjøringen fra YouTube.

— Det første jeg tenker er at det heldigvis er veldig få som kjører slik, og at det vi ser her er potensielle drapspersoner, sier Sodefjed til Agderposten.

Sodefjed er uenig med Hasseldal om smitteeffekten til videoklippet.

— Denne type bilkjøring er kriminalitet på høyt nivå. Det har alltid vært grisekjøring i trafikken, men nå er det blitt mer synlig for folk. Ved å fjerne filmen vil det nok bare bli enda mer spennende, sier Sodefjed til avisen.