KRISTIANSAND: Kvaliteten på badevannet er god på ni av de 12 stedene som ble målt i går.

På Møvik, Bystranda og Storenes er kvaliteten litt dårligere. Men ikke dårligere enn at kommuneoverlegen sier det er ok å bade i sjøen igjen, skriver Kristiansand kommune på sine nettsider.

– Resultatene er ganske bra, og ikke alarmerende høye. Ingen av verdiene er så høye at vi fortsetter å be folk om ikke å bade i sjøen lenger, sier kommuneoverlege Vegard Vige i en pressemelding på kommunens nettsider.

Merkbart mindre dritt

— Havnevesenet har nå egne båter på sjøen, dette har vi satt i gang på eget initiativ for å forsøke å rydde opp noe av avfallet, sier havnedirektør Thomas Granfeldt til fvn.no.

— Det er merkbart mindre av denne materien i sjøen i dag, sier Granfeldt. Han er glad for regnværet, som har renset strender og skjær for både lukt og dritt.

Også brannbåten er ute i fjorden i dag, i tillegg til at flere kontrollører går over de mest populære bystrendene.

Ingen mistanke Havnedirektøren er irritert på spekulasjonene som Oslo-baserte nettaviser har begitt seg ut på om hvorvidt det kan være utslipp fra det italienske cruiseskipet Costa Magica.

— Vi har ingen konkrete mistanker mot enkeltskip, og det er trukket svært raske konklusjoner her, sier han.

— Nå må vi ta dette i rett rekkefølge.

Nye prøver i dag Ni av badeplassene ligger nå på under 100 termotolerante koliforme bakterier per 100 milliliter vann.

Møvik, Bystranda og Storenes har verdier mellom 100 og 1000. Møvik har 500, Bystranda 200 og Storenes 170. Grensen for dårlig badevannskvalitet går ved verdier over 1000. – Vi tar nye prøver på onsdag på Møvik, Bystranda og Storenes. Dessuten tar vi nye prøver i Bertesbukta og på Hamresanden. Vi gjør det for sikkerhets skyld selv om verdiene her var bra. Det har blant annet med strømninger i havet å gjøre, sier kommuneoverlegen.