KRISTIANSAND: Det var den 20. august i fjor ulykken skjedde på E 39 innerst i Trysfjorden. 19-åringen deltok på en dobbel fødselsdagsfest i et leid lokale i Søgne, der han havnet i slagsmål og ble jaget fra festen. Deretter stjal 19-åringen en tre tonn tung Chevrolet Big Dooley og stakk fra stedet.

Bare 100 meter fra festlokalet kjørte han rett på trebarnsfaren Armin Catak (42) som kom på motorsykkel. Catak ble liggende dødende igjen på E 39, mens 19-åringen stakk fra stedet til fots. Han ble kort tid etter funnet av en hundepatrulje. Samme natt ble det tatt en blodprøve at ham som viste en alkoholkonsentrasjon på 1,70. I dag falt dommen i Kristiansand tingrett: Halvannet års fengsel for uaktsomt drap og en oppreisningssum på 600.000 kroner til avdødes tre barn, mor og eks-kone. 19-åringen fikk et halvt års strafferabatt for å ha erkjent skyld i saken. Retten la til grunn at han tidligere er dømt i 2002 for blant annet trusler og skadeverk. I 2001 ble han bøtelagt for grovt tyveri samt brudd på førekortforskriften.

— Jeg har akkurat mottatt dommen på e-post, og har ingen særlig kommentar til dette, sier 19-åringens forsvarer Stian Kristensen. Han håper å få besøkt sin klient i fengselet i morgen, og der diskutere en eventuell ankesak.

19-åringen sitter nå varetektsfengslet for et nyere forhold, nemlig for å ha skutt en psykisk utviklingshemmet mann (44) i ansiktet for drøye to uker siden.

— Etterforskingen av den saken er nå i sluttfasen, og det skal være et avhør av fornærmede i slutten av uken, opplyser advokat Kristensen.