En 54 år gammel svensk kvinne omkom i Tottenløypa ved Hemsedal skisenter ved 14-tiden.

Ifølge politiet var kvinnen i følge med sin voksne sønn da ulykken skjedde. Da de to kom ut i et svært glatt og bratt parti av løypa, valgte kvinnen å ta av seg skiene. Deretter har hun sannsynligvis sklidd på det glatte føret og havnet utfor en skrent, der hun trolig falt mot et tre og omkom. Sønnen fant henne, men skal ikke ha sett selve hendelsesforløpet.

Redningsmannskaper og lege var raskt på plass, opplyser Hemsedal skisenter i en pressemelding.

Norefjell Tidligere på dagen ble en person funnet omkommet i den nedre delen av alpinbakken ved Norefjell skisenter, noe lenger sør i fylket.

Fordi pårørende ikke er varslet, vil ikke politiet opplyse om det er en mann eller en kvinne som ble funnet død ved Norefjell.

Det skal ikke ha vært vitner til dette hendelsesforløpet, men politiet mener at det må dreie seg om en ulykke. De fikk melding om dødsulykken klokka 9.50 lørdag.

Politiet foretok lørdag formiddag undersøkelser på stedet og har ingen teori om hendelsesforløpet foreløpig. Vitner som sist hadde vært i kontakt med den omkomne, ble avhørt lørdag formiddag.

Ulykken skjedde i selve alpinbakken, ikke i nærheten av skiheisanlegget.

Den omkomne alpinisten er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

– Tragisk Det har vært få dødsulykker i norske alpinbakker i forhold til antallet skiløpere som bruker bakkene.

– Vi regner med at det statistisk er en dødsulykke i alpinbakkene hvert annet år, og da regnes også sykdom med, sier generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, Andreas Rødven, til NTB.

Han opplyser at det i løpet av en sesong er 5,4 millioner besøk i alpinanleggene.

– Men selv om sikkerheten er høy og risikoen for ulykker er liten, er det ikke mindre tragisk når noe skjer, sier Rødven.

Rødven var selv i Hemsedal lørdag og la spesielt merke til at så mange barn, unge og voksne brukte hjelm i alpinbakkene.

– Alpinistene er blitt mye flinkere til å bruke hjelm enn de var bare for noen få år siden, sier Rødven, som ikke kan gi ytterligere kommentarer til dødsulykkene lørdag før han har satt seg inn i hva som er skjedd.