LILLESAND: — Veien er for dårlig til å håndtere den kolossale trafikken. Jeg vil sterkt oppfordre bilførere om å være veldig oppmerksomme, sier Arnfinn Berge i Statens vegvesen. Han er byggeleder for vedlikeholdet på E 18 på strekningen fra Arendal til fylkesgrensa i vest.

Uoversiktlig

I går skjedde det nok en trafikkulykke på E18 mellom Lillesand og Høvåg. Like etter avkjørselen til Høvåg, kjørte en varebil inn i siden på en trailer. En 43 år gammel kristiansandsmann ble kjørt til sykehus med skader etter at han hadde sittet fastklemt i varebilen.

  • Dette er en uoversiktlig og vanskelig strekning med mange avkjøringer og kryss. Heldigvis har ingen av ulykkene vært dødsulykker, sier Paal Sodefjed i Trygg Trafikk i Aust-Agder.

Personskader

De siste 12 dagene har det vært fire ulykker på E 18 mellom Lillesand og Høvåg:

23. april: To personer pådro seg lettere skader etter at en bil kjørte av veien ved innkjøringen til Brekkestø.

25. april: En tankbil veltet ved Fjelldal, og 4000 liter diesel rant ut.

1. mai: To kvinner ble alvorlig skadet da en bil frontkolliderte med en møtende bil. Dette skjedde også ved Fjelldal.

4. mai: En varebil kolliderte med en trailer ved avkjørselen til Høvåg.

I tillegg har det de siste månedene gått to steinras ved Vallesverdtunnelen. 19. februar raste svære steinblokker rett ut i veien, og 19. april falt en 300 kilo tung stein ned fra fjellskrenten.

— Hold fartsgrensene og vær oppmerksom. Det er mye trafikk på strekningen, sier lensmannsbetjent ved Lillesand lensmannskontor, Hege Posti.

— Respekter fartsgrensene og avstand til forankjørende. Det skal svært lite uoppmerksomhet til for å havne i venstre kjørefelt med all den trafikken som er på E 18 nå, sier Paal Sodefjed.

Varmen

Arnfinn Berge i Statens vegvesen mener det kan være et alternativ å sette ned farten noen plasser på E18, fra 70 til 60 kilometer i timen.

— Men det vil ikke alltid hjelpe det heller, sier Berge.

Paal Sodefjed mener vårslapphet og det at det blir varmt i bilen, kan være en medvirkende årsak til ulykkene som har skjedd de siste to ukene.

— Pass på å holde hodet kaldt!

Både Sodefjed og Berge mener det er på høy tid at den nye motorveien kommer.

— Veien var gammeldags allerede på 80-tallet, konstaterer Paal Sodefjed.