KRISTIANSAND: — Fremmedfrykten har økt etter 11. september 2001. Har du et utenlandsk etternavn blir du fort ekskludert på utleiemarkedet, konstaterer Frank Ståhl.

34-åringen skal få bukt med problemet, og er ansatt som boligkontakt i den kommunale boligtjenesten. Blant 120 familier og enslige som står på venteliste for kommunal bolig, er svært mange innvandrere.

Jobben blir å bistå både utleier og leietaker i leieperioden, om det skulle oppstå misforståelser eller uklarheter. Men Ståhl mener utleiers fremmedfrykt som regel er ubegrunnet.

— Disse er like gode leietakere som etnisk norske, forteller han.

I sin jobb kan han opplyse utleier om familiens situasjon og bakgrunn, slik at vedkommende kan føle større trygghet på hvem som bor i kjelleren.

I boligkøen finnes en del store innvandrerfamilier, som i dag bor under trange kår. Frank Ståhl ber kristiansandere legge skepsis til side.

— Mangfoldet og de flotte menneskene er like fremtredende blant ikke-norske. Det handler om å gi dem en sjanse, og ikke stigmatisere en gruppe. Dette er oppegående folk som er i stand til å ha sin egen bolig, og som kan berike et nærmiljø, poengterer boligkontakten.