KRISTIANSAND: Internasjonal uke, som åpnes mandag 18. september, handler i hovedsak om Tusenårsmålene — åtte konkrete mål for å skape en bedre verden, som ble underskrevet av verdens ledere i 2000. Programmet for uka er spekket med med interessante foredrag, prominente besøk, utstillinger og kulturelle innslag.

I forbindelse tirsdagens fagdag på Høgskolene i Agder vil Kronprins Haakon delta sammen med utviklingsminister Erik Solheim. Solheim vil også senere på dagen delta på "speakers corner" på Nedre Torv, sammen med FN-studenter og publikum.

Andre høydepunkter fra programmet er onsdagens foredrag om ytringsfrihet av forfatter Chenjerai Hove fra Zimbabwe og seminar om trafficking med besøk fra Bangladesh. I Bystyresalen vil elever fra videregående skole på torsdag få være FNs Sikkerhetsråd for en dag, mens det blir kulinarisk reise, stort trommeshow og bål på Øvre Torv fredag.

For å gjøre det varierte programmet komplett vil også kristiansandsrapperne i Darkside of the Force holde gratiskonsert fredag.