KRISTIANSAND: 27-åringen ble fredag dømt til fengsel i 24 dager samt å betale tilbake nærmere 18.000 kroner til Aetat (domfelte hadde nemlig allerede betalt ned en del av det han skylder).

Det var i løpet av snaue tre måneder høsten 2004 at mannen mottok dagpenger selv om han var student. 27-åringen leverte i denne perioden meldekort til Aetat hver andre uke der han hadde krysset nei i rubrikken der det ble spurt om han hadde vært på kurs eller utdanning i løpet av de siste 14 dager, noe som altså ikke stemte. Mannen var nemlig heltidsstudent ved BI Agder.

Aetat fikk mistanke om dette, og kontaktet skolen, som sendte brev tilbake igjen der de bekreftet at mannen var student hos dem.

Domfelte forklarte i retten at han var usikker på om han hadde rett til å beholde dagpengene, men retten mente det var bevist over enhver rimelig tvil at tiltalte i vinnings hensikt unnlot å melde fra om at han studerte.

Misbruk av dagpenger øker voldsomt i år. Også i slutten av august ble en 46 år gammel mann i Kristiansand tingrett dømt for å ha svindlet til seg dagpenger.