FARSUND: Det var en natt i fjor sommer at den unge mannen voldtok en ett år eldre kvinne. De to kjente hverandre fra før, og var tidligere på kvelden tilstede på samme privatfest. De to stod ute i veien og kranglet, da han plutselig rev av henne klærne, presset henne ned i asfalten og voldtok henne.

Et ektepar på vei hjem fra et restaurantbesøk hørte offerets fortvilte skrik og kom henne til unnsetning. Gjerningsmannen løp da fra stedet.

22-åringen ble ikke trodd da han i retten forklarte at samleiet hadde vært frivillig. Kvinnen var oppskrapet etter å ha blitt lagt ned i asfalten og var nærmest i sjokk etter hendelsen. Hun ble like etter hendelsen kjørt til voldtektsmottaket i Kristiansand, der hun fikk hjelp, oppfølging og det ble sikret beviser.

Den unge kvinnen ble sykemeldt i et par uker etter voldtekten og har også slitt med ettervirkninger. Retten dømte 22-åringen til å betale henne 100.000 kroner i oppreisning.

I sommer, ett år etter den grove voldtekten, begikk 22-åringen flere voldshandlinger. Uprovosert slo han ved flere anledninger personer i ansiktet. Til et av disse ofrene må han betale 4150 kroner i erstatning for en utslått tann. 22-åringen ble også idømt 10.000 kroner i saksomkostninger.