LILLESAND: – Jeg var skikkelig glad i bikkja mi, hun var bare fire uker da jeg fikk henne, og jeg hadde hatt henne i seks år. Jeg er sjokkert over at noen i det hele tatt kan antyde at det er jeg som er skyld i Sibas død, sier Aanon Bergshaven til Fædrelandsvennen, som etter hundens død selv skal ha mottatt drapstrusler.

Historien om hunden Siba som ble funnet død, fastbundet til en garasjejekk under vann i småbåthavna i Bergshaven, gikk land og strand rundt etter at turgåere gjorde det makabre funnet tidligere denne måneden.

Drapstrusler

Bergshaven var reist på ferie til Spania da hunden ble funnet, og ble nedringt av journalister mens han var der. Han har hele tiden fastholdt at han ikke aner hva som skjedde med hunden etter at han dro på ferie. Denne uka kom han hjem til Lillesand.

Bergshaven sier han har mottatt drapstrusler i kjølvannet av saken, og velger nå å gå ut med sin versjon av historien:

– Jeg hadde i forkant av ferien avtalt med en god kamerat av meg at han skulle passe Siba mens jeg var bortreist. Jeg satte derfor ut hunden til lufting, slik jeg pleier, kvelden før jeg skulle reise, og kameraten min skulle hente den litt senere. Da jeg reiste var hunden vekk, og jeg regnet med at det var kameraten min som hadde hentet bikkja. Vennen min som skulle passe bikkja er like sjokkert som meg over at bikkja ble funnet død i vannet. Nå har jeg mottatt dødstrusler fra to personer, som begge påstår at jeg skulle ha tatt livet av Siba. Men hvis jeg skulle tatt livet av bikkja mi, så hadde jeg selvfølgelig dratt til veterinæren, sier Bergshaven.

Er redd

Nå setter han sin lit til at politiet kommer til bunns i saken, og finner ut hva som skjedde med den seks år gamle blandingshunden.

– Jeg er overbevist om at noen har drept Siba kun for å sverte meg. Og jeg vet med sikkerhet at det ikke er kameraten min som kan ha gjort det. Jeg stoler på ham, men har ikke snakket med ham etter at jeg kom hjem fra ferie. Jeg ønsker heller ikke å oppgi navnet hans til avisen. Nå håper jeg bare inderlig at politiet kan finne ut hvem som har gjort dette. Jekken som ble brukt for å senke hunden er ikke min, og ingen vet hvem sin jekk dette er. Jeg sørger over Siba, og frykter nå for mitt eget liv etter drapstruslene jeg har mottatt på telefon. Jeg har regelrett blitt fortalt at jeg skal fjernes fra jordas overflate. Jeg er redd, sier Bergshaven.

Skal avhøres

Lillesand lensmannskontor vil kalle inn Aanon Bergshaven til avhør i saken.

– Obduksjonsrapporten har kommet, men vi ønsker ikke å gå ut med den før vi har avhørt vedkommende, sier lensmann Kjetil Nygård.

Han sier obduksjonsrapporten gir et klart svar på hvorvidt hunden var død eller levende da den ble senket i vannet fastbundet til en jekk. Lensmannen sier han er ukjent med at Bergshaven skal ha mottatt drapstrusler.

Lensmannen fikk mye kritikk etter at han i media sa: «Jeg synes jo det er litt rart at mens barn dør som fluer av sult i Afrika, og folk her hjemme ikke engang gidder å gå bøssebærere, oversvømmes nettavisene av folk med meninger om hundefunnet».