KRISTIANSAND: Ekteskapet skrantet og en meglingsrunde endte med at ekteparet i 20-årene kjørte en tur. Allerede da fryktet kona for hva mannen kunne finne på. Hun ble slått og dratt i håret under kjøreturen, ble redd og fryktet for å dø. På høstparten i fjor ble de to separert. En måned senere var kona hos frisøren. Da kom tiltalte og nærmest kidnappet henne og rev henne med seg ut i bilen. Før han gikk inn, hadde han stukket hull i et bildekk på konas bil.

Mannen truet underveis med å drepe kona og kjøre inn i fjellveggen. Under bilturen ble hun slått.

— Jeg tenkte med meg selv at skal du overleve dette må du bare være rolig. Han skjønte nok at jeg var rolig, men så tok han fram kniven og stakk den rett i låret mitt. Han spurte om jeg hadde skjønt alvoret og at jeg skulle dø, og at vi skulle dø sammen, forklarte kvinnen i retten i går. Hun måtte ta et par små pauser mens hun fortalte tingretten sin dramatiske historie som skjedde på tampen av fjoråret.

Voldtatt

Mannen kjørte til et friområde. Der forsøkte han å sette håndjern på kona. Deretter kommanderte han henne, ifølge konas forklaring, til å legge seg i baksetet hvor voldtekten fant sted. Etter voldtekten truet mannen, ifølge konas forklaring, med at han skulle skjære over strupen hennes og deretter ta sitt eget liv.

Det hele roet seg etter hvert ned, og kona kjørte bilen hjem. Hun visste at familien var varslet i kjølvannet av selve kidnappingen, og ville helst selv være sjåfør dersom de skulle møte politiet.

— Med han som sjåfør kunne det ha endt galt hvis politiet kom mens vi var på veien, sa kona i retten.

Nekter

Mannen nekter for voldtekten. Han sier at det hele var frivillig, og at eks-kona hadde svart bekreftende ja på hans spørsmål om de skulle ha samleie. Det eneste han erkjente i retten var å ha stukket hull på bildekket på konas bil. Da han hentet kona i frisørsalongen var det ikke noe brautende oppførsel.

Bistandsadvokat Ben Fegran spurte om tiltalte trodde hans eks-kone ikke fortalt sannheten i retten?

Jo, men det hun forklarer om voldtekten er ikke sant, sa den tiltalte bestemt.

Det var en rystende historie tingretten fikk servert.

— Selv om han truet meg, så var jeg ikke redd for å dø, men jeg hadde ikke lyst til det, forklarte eks-kona. Hun kunne fortelle at hun også tidligere var blitt slått av mannen.

Det styggeste

Da ekteparet kom hjem etter voldtekteten, ble ektemannen tatt hånd om av svogeren. Da fortalte eks-mannen at han «hadde gjort det styggeste du kan gjøre» mot sin daværende kone. Svogeren la også merke til kniven i bilen noe senere.

Straffesaken avsluttes i dag og aktor har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring i stedet for fengsel.

Dømt for grov vold tidligere

Den tiltalte mannen er tidligere dømt for grov vold. Han har også et omfattende rusproblem. De psykiatrisk sakkyndige kunne under rettsmøtet i går fortelle at tiltalte også har ruset seg for kort tid siden mens han satt i fengsel. Han har også vært en gjenganger innen psykiatriske avdelinger og institusjoner. De psykiatrisk sakkyndige sa i retten at så lenge den tiltalte har et rusproblem er hans prognoser for rehabilitering ikke så gode. Tiltalte har hatt en vanskelig oppvekst med vold i hjemmet. Det har vært tvangsinngrep fra barnevernets side. Han brukte hasj første gang som 12-åring, og har en personlighet som kan være manipulerende og grense opp mot psykopati.