KRISTIANSAND: — Gjerningsmannen er kjent, så vi vet hvem vi leter etter, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet hadde ved 19.30-tiden lørdag ettermiddag gjort flere forsøk, men ikke fått tak i gjerningsmannen.

Mannen skal være av norsk opprinnelse. Politiet ser foreløpig ingen sammenheng mellom knivstikkingen i natt og voldsepisodene mellom kosovoalbanere og somaliere sist helg og mandag kveld.

— Vi vet ingenting om hva som forårsaket episoden, sier Bakken.

I løpet av natten og lørdagen har politiet forgjeves forsøkt å komme i kontakt med den antatte gjerningspersonen.

— Vi har oppsøkt en del adresser uten resultat, sier vaktleder ved Kristiansand politistasjon, Hans Gaukstad.

Dype knivstikk

Den 22 år gamle mannen er ifølge politiet utenfor livsfare. Han ble behandlet på Sørlandet sykehus i Kristiansand i natt.

— Knivstikkene var nokså dype i mage og bryst. Men vi fikk melding fra sykehuset klokken 04.30 om at den 22 år gamle mannen er kommet ut fra operasjonsbordet. De indre blødningene er stoppet, tilstanden er stabil og mannen er utenfor livsfare, sa operasjonsleder Arne Arnesen til NTB i morgentimene lørdag.

Ifølge Gaukstad har mannen vært meget heldig.

— Det er snakk om flere stikk, men han har ikke blitt truffet i vitale organer, sier han.

Ifølge akuttmottaket ved sykehuset er mannen under behandling.

Også husverten, en 22 år gammel kvinne, ble stukket med kniv i arm og hånd. Disse skadene skal ikke ha vært alvorlige. Begge ofrene er av utenlandsk opprinnelse.

Skjedde på fest

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 00.29 natt til lørdag. Fem til seks personer befant seg i leiligheten på dette tidspunktet. Flere av disse er avhørt.

— Vi har jobbet med en del vitner, og føler at vi har god oversikt over saken, selv om det gjenstår en del arbeid, sier Gaukstad.

Den 22 år gamle kvinnen møtte ifølge politiet selv opp på Sørlandet sykehus i Kristiansand i morgentimene med lettere kuttskader.

Fvn.no kommer tilbake med mer.