Mandal Vassmyra— 15-åringen var på vei til tentamen i norsk. Elevene har fortalt at vedkommende hadde kjørt litt rundt i boligområdet på Ime og spurt elevene om de vil sitte på, sier rektor ved Vassmyra ungdomsskole Odd Leiren.I nærheten av skolen plukket 15-åringen i går morges opp to 13-åringer. Bare hundre meter fra skolen, skar bilen ut av veibanen og kolliderte med et tre like før skolestart.- Det er alvorlig at en 10. klassing tar med seg to 8. klassinger på en så vill ferd. Sjåføren og gutten i passasjersetet var uten sikkerhetsbelte. Bussholdeplassen var full av elever da dette skjedde. Dette kunne gått riktig ille, sier Leiren.Alle tre ble sendt til Sentralsykehuset i Kristiansand for behandling etter ulykken, og tilstanden er nå stabil. STJÅLNE SKILTER.

Bilen 15-åringen kjørte i, viste seg å være utstyrt med stjålne skilter fra Vestnes-området. Selve bilen viste seg å være den samme som ble stjålet natt til tirsdag fra en bruktbilforretning ved Saltverket i Mandal.- Tirsdag morgen oppdaget vi en tom luke blant bruktbilene. Igjen lå kun den bakre støtfangeren. Det er ingen sak å få tjuvkoblet en slik bil hvis man vet hvordan man gjør det, forklarer daglig leder av KA Bilpartner Rune Danielsen.Han forklarer at bilen stod parkert utenfor bilforretningen uten skilter. HØY FART.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og skal nå etterforske saken.- Årsaken er nok en kombinasjon av høy fart og manglende kjørekunnskaper. Vi regner med å få avhørt dem i løpet av morgendagen, sier stasjonssjef Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon.Mange av elevene var på vei til skolen, eller ankom med buss, like etter at ulykken skjedde. De synes hendelsen er tragisk.- Det er ikke vanlig at folk kjører her kjører bil til skolen. Det er farlig, folk kunne jo dødd, sier Kjetil Borgenås ved Vassmyra ungdomsskole.Kjørelærer Arne Systad i Ufo forklarer at 15-åringer uten opplæring er en stor fare i trafikken- 15-åringer har ingen forutsetninger for å klare seg i trafikken. De har ikke erfaring nok til å forutse hendelser og gjøre sikkerhetsvurderinger. Det er bare et under at de klarte seg og at ikke flere ble skadd, sier Systad.Tekst: Tore Sevheimtore.sevheim@fvn.no - 38 27 17 46