Gullfavoritt Marit Bjørgen ble overraskende slått ut i prologen på tirsdagens langrennssprint i ski-VM.Bjørgen sto gråtende i målområdet etter at hun ikke klarte å avansere. Sprintdronningen ble nummer 17 og var dermed den beste av dem som ikke gikk videre.

– Jeg er veldig skuffet. Selv om jeg har tatt tre medaljer hittil i VM, var det i dag jeg hadde fryktelig lyst på gullet, sa Bjørgen til NRK.

Hun var i mål over sju sekunder bak svenske Emelie Öhrstig, som var raskest i prologen.

– Jeg følte meg pigg i kroppen, var ikke sliten etter stafetten. Men jeg tror jeg hadde for dårlig gli på skiene, og da blir det for tøft å være med, forklarte Bjørgen, som kjente skiproblemene allerede ut fra start og spesielt på oppløpet.

Ella Gjømle var best av de norske med 4. plass. Også VM-debutant Guro Strøm Solli er videre til kvartfinalen etter 10. plass i prologen. Kine Beate Bjørnås og Vibeke Skofterud ble, i likhet med Bjørgen, slått ut.

— Det er rett og slett ikke bra bok. Hun virket litt seig, samtidig som hun også virket å ha litt trå ski. Men det er klart det er flere faktorer som spiller inn, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

Bjørgen har vært utilnærmelig på sprint i hele år, med unntak av i Reit Im Winkl i forkant av VM, da hun ble slått av Virpi Kuitunen.

Alle de fire norske langrennsgutta tok seg videre fra prologen i VM-sprinten tirsdag. Raskest av nordmennene var Tor Arne Hetland, som fikk 5. raskest med 2.35,83. Trond Iversen fulgte hakk i hæl, bare 4/100 sekund etter.

Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer ni, mens Eldar Rønning fikk 12. beste tid. Han fikk beskjed tirsdag morgen om å gå sprinten ettersom Jens Arne Svartedal er syk.

Russiske Vassilij Rotsjev hadde raskeste tid i prologen med 2.33,52.