KRISTIANSAND: Den 29 år gamle kvinnen måtte betale 10.000 kroner i bot, mens hennes jevnaldrende mannlige venn måtte ut med 8000 kroner.

– Bøtene ble på totalt 18.000 kroner. Det er fordi dette ikke var naskeri, men tyveri. Det skjedde flere ganger i løpet av kort tid og hadde ikke karakter av noen impulshandling. De to var i tillegg sammen om tyveriene, forklarer politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt som utferdiget foreleggene i går.

De to 29-åringene var inne i fem-seks forretninger i Kristiansand sentrum og nasket til seg dameklær og parfyme-artikler for til sammen 5700 kroner.

– I et av tilfellene oppholdt den ene av dem betjeningen mens den andre stjal varer, forteller etterforskningsleder Leif Vagle på Kristiansand politistasjon.

En observant polititjenestemann så kvinnen komme ut fra en forretning og forsvant så inn i et smug med noen varer. Det ble sett på som mistenkelig, og de to ble pågrepet. Det viste seg å være fangst.

– Formues— og inntektsforhold legges til grunn for størrelsen på boten. Det er forskjell på om det er en 15-årig jente som stjeler eller om det er millionærer, for å si det slik, sier Aleksandersen.

– I denne saken var det like før forholdet ble sendt til retten, men vi endte med en bot og sendte dem av gårde, sier Aleksandersen.

Grensen mellom naskeri og tyveri ligger på omkring 2000 kroner. Har gjenstanden verdi på over 2000 kroner, defineres det som tyveri.

Paret fra Fredrikstad vedtok boten og forlot byen mandag ettermiddag.