Selv om han bare var 17 år, kunne han fritt drikke alkohol om bord på Color Line-ferja fordi han var født i 1988. — Ifølge våre regler må man være 18 år for å reise på slike overnattingsturer. Vi tar utgangspunkt i året man fyller 18 år. Da kan de også bestille øl og vin i baren, sier markedssjef Odd Grønberg i Color Line til Agderposten.

Visepolitimester Erik Kjærsgaard ved Hjørring-politiet sier til avisen at det ikke er mistanke om at noe kriminelt har tilstøtt 17-åringen. Den døde gutten vil bli brakt til Norge med det første.

— Vi har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, og anser saken som avsluttet, sier Kjærsgaard.

Ifølge Agderposten hadde 17-åringen rømt fra den private barnevernsinstitusjonen MS «Torungen» i Arendal sammen med en 18 år gammel kamerat. Ifølge Color Lines regler må man være 20 år for å reise på svipptur, men kameratene omgikk regelen ved å bestille retur skjærtorsdag formiddag.

Ungdommene skal ha vært svært beruset da de kom i land i Hirtshals onsdag kveld, og ble nektet opphold ved Hirtshals’ overnattingssteder.

Etter midnatt natt til torsdag skal de to ha skilt lag. 18-åringen tok drosje til et hotell utenfor byen, mens 17-åringen ble igjen i Hirtshals. Han ble ved 13.30-tiden torsdag funnet i havnebassenget i den danske byen.

— Vi regner det som 99 prosent sikkert at han falt i vannet på grunn av beruselse, sier Kjærsgaard.