Kristiansand: — Også lokalt i Kristiansand og på Sørlandet som helhet har boligprisene gått litt ned siste måned, men dette er helt normalt for årstiden. Til høsten forventer vi at prisene flater ut eller klatrer litt oppover igjen, sier Gustav Sædberg jr. som er leder for Sørlandets Eiendomsmeglerforbund.

Det er normalt liten aktivitet på boligmarkedet i juli. Denne måneden formidlet meglerne tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) 63 boliger i Kristiansand mot 159 i juni. Juli er imidlertid måneden for salg av fritidseiendommer ved sjøen, men de salgene er ikke med i statistikken som NEF offentliggjorde i går.

— Vi har sett en trend der godt etablerte bruker juli måned til å investere i leiligheter som barna kan bruke mens de studerer, sier Gustav Sædberg jr.

Kvadratmeterprisen for alle typer solgte boliger var i Kristiansand i juli 14.300 kroner, noe som er én prosent mindre enn i juni. Fra nyttår i år har imidlertid kvadratmeterprisen i Kristiansand gått opp med hele 12 prosent.

Gustav Sædberg jr. har ingen tro på at en eventuell forsiktig renteoppgang vil bremse prisveksten nevneverdig.

— Etterspørselen etter boliger er fremdeles stor, og da spesielt etter sentrumsnære mindre leiligheter. Jeg hadde selv nylig et salg av en to roms leilighet som to dager etter visning var solgt for 100.000 over prisantydning, sier Gustav Sædberg jr.

torbjørn witzøe