KRISTIANSAND: Fra mandag skal TV Sør konsentrere virksomheten om eget konsesjonsområde, nemlig Mandal, Søgne, Songdalen, Vennesla og Kristiansand.

Samtidig skifter TVAust-Agder navn til TVA og skal lage egne sendinger fra Arendal.

— Vi kan love våre seere i Vest-Agder et enda bedre og mer lokalt produkt, sier daglig leder i TVSør, Tor Mjaaland. Han understreker at det er TVAust-Agder som har valgt å gå alene i et forsøk på å få fart på det lokale tv-reklamemarkedet i Aust-Agder.

TVSør, som er en del av mediehuset Fædrelandsvennen, setter inn ytterligere ressurser på å skape et best mulig produkt når sendesamarbeidet med Aust-Agder opphører. Det satses fortsatt sterkt på lokale nyheter og sport samtidig som det planlegges frokost-tv fra slutten av september.

— Dersom det skjer noe i Aust-Agder som er interessant for våre seere, kan vi love dem at de ikke vil gå glipp av nyhetene derfra. Vi samarbeider nemlig med TVA om utveksling av viktige landsdelsnyheter, sier Tor Mjaaland, som beklager at seere i Lillesand og Birkeland mister TVSør.

Det har kommet sterke reaksjoner fra folk i disse kommunene på at de nå får et Arendal-sendt lokal-tv.

Folk på Birkeland og i Lillesand gir uttrykk for at de føler seg langt mer knyttet til Kristiansand enn til Arendal, sier Mjaaland, som har forsøkt å få til en avtale med TVA og eieren Agderposten om å overta senderne i disse to kommunene uten å lykkes med det.

Mjaaland sier at TVSør har opplevd en svært positiv utvikling i reklamemarkedet så langt i år, og er blant de lokal-tv-selskapene i landet som har de høyeste seertallene.

— Vi tror at seertallene går ytterligere i været når folk i vårt primærområde får et bedre og mer lokalt produkt, sier Mjaaland.