KRISTIANSAND: Rullestolbrukere og andre med parkeringstillatelse har inntil fredag måtte betale for å parkere på reserverte plasser ved Fylkeshuset i Kristiansand.

Senest fredag fikk en rullestolbruker som ringte til EuroPark beskjed om at hun måtte betale vanlig avgift. Dette er stikk i strid med reglene om at parkeringstillatelse også skal gi avgiftsfritak på offentlige parkeringsplasser.

— Jeg har hørt mye sukk og fortvilelse om Fylkeshuset. Mange har jo ærend der, og har vært oppgitt over at man må betale, sier Astrid Marianne Staalesen. Hun er leder i Rådet for funksjonshemmede i Kristiansand, og har fått flere henvendelser om problemet.

— Vi har parkeringstillatelse fordi vi ikke kan ta offentlig transport, eller fordi vi er avhengige av kortest mulig vei. Den gir også fritak fra parkeringsavgiften fordi det er vanskelig å benytte automatene, forklarer Staalesen.

Det statlige eiendomsselskapet Entra Eiendom eier parkeringsplassen ved Fylkeshuset, men har satt vekk driften til EuroPark.

— Dette skal likevel fungere som en offentlig parkeringsplass. Personer med parkeringstillatelse skal slippe å betale, men beklageligvis har ikke dette vært godt nok informert om, sier regiondirektør i Entra Eiendom, Kjell Arne Lunde.

Han hevder at avgiftsfritaket likevel skal ha eksistert lenge.

— Det skjedde en glipp helt i begynnelsen da vi startet med avgiftsparkering, men det ble ordnet slik at det ikke skal ha vært krav om avgift den siste tiden, sier Lunde.

Kontorsjef i EuroPark, Pål Gleditsch, bekrefter at det skal være gratis parkering for forflytningshemmede på Fylkeshuset.

— Hvis noen har fått bot på disse plassene, vil denne bli frafalt om det leveres en klage. Har man parkeringstillatelse, skal man slippe å betale avgift, sier Gleditsch. Mari Helland