FLEKKEFJORD: — Det var helt sprøtt. Vi fikk omtrent ikke lov til å gå på toalettet i de tre timene vi måtte sitte inne i hallen, sier Silje Andresen som er en av elevene som ble holdt tilbake.

Flere elever rakk ikke skolebussen, da de ble holdt tilbake en halv time etter skoleslutt. Skolen varslet enkelte foreldre om at barna deres ble holdt tilbake, men langt fra alle. Først klokken 14.30 fikk de fri.Rektor Oddvar Rossevatn tar ikke selvkritikk. Han viser til at det er alvorlig når en eller flere av skolens elever høyst sannsynlig har prøvd å sette fyr på skolen.

Det var ved halv tolv tiden i går, like etter at det hadde ringt inn fra langfriminuttet, at brannalarmen gikk ved Flekkefjord ungdomsskole. Noen lærere klarte å slukke brannen før det lokale brannvesenet ankom. Mens elevene var samlet i idrettshallen, ble nærmere 80 av dem kalt inn til politiavhør én etter én. Politibetjent Leif-Erik Pedersen mener det er mindre viktig at elever ble holdt tilbake en halv time etter skoletid, og at noen måtte ta en senere buss for å komme seg hjem.

Torbjørn Witzøe