KRISTIANSAND: 65-åringen skal ha skutt kona sin for å skremme henne. Det kom fram i politiavhør med ham kort tid etter pågripelsen.

Nå har politiadvokat Robert Hovland i Agder politidistrikt tatt ut tiltale mot 65-åringen for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Det skal ha vært et turbulent forhold mellom 65-åringen og hans 24 år yngre kone. Han skal ha truet henne på livet. Turbulensen kuliminerte med at han skjøt henne i hoften i hjemmet deres i Rådhusgata ved 15-tiden lille julaften. De to har vært gift siden 2000. Sjokkerte øyenvitner så at den gråtende kvinnen stod ute på gaten og holdt seg til hoften, hvor det blødde fra.

Mannen ble pågrepet etter en halvtimes tid og ført ut og boligen i bare slåbrok og barbeint ført til politibilen. Han ble varetektsfengslet på grunn av fare for gjentakelse.

Kvinnen ble operert for skadene på sykehuset samme kveld. Hun skal bare ha blitt lettere skadet.

Påtalemyndigheten har nedlagt påstand om at 65-åringens 9 mm Lahti pistol blir inndratt. Det kan også bli aktuelt at han betaler erstatning til kona. Saken mot ham kommer opp i Kristiansand tingrett i løpet av våren.