FARSUND: — Den røde tømmepostkassen som hang på veggen utenfor Kiwi-butikken på Vanse er stjålet en gang etter klokken 00.30 natt til fredag. Vi har ikke oversikt over hvor mye post som er borte, sier politibetjent Einar Deisz ved Farsund lensmannskontor.

Heller ikke informasjonssjef Eivind Rossen i Posten har noen formening om hvor mye post som kan ha kommet på avveie. Men erfaringsmessig sendes det ekstra mye post i disse juletider.

All post som ble lagt i den aktuelle tømmepostkassen i Vanse sentrum etter klokken 16 torsdag ettermiddag, er borte vekk.

— Jeg vil oppfordre dem som har sendt post fra Vanse på denne tiden om å sjekke med mottaker om posten er kommet fram. Spesielt trasig er det om det er noe ekstra viktig som er sendt, sier Eivind Rossen.

Tyverier av tømmepostkasser skjer ifølge informasjonssjefen sjelden.

— Det er jo ingen verdier i slike postkasser, så her er det enten noen som har hatt lyst til å ta en spøk på vei hjem fra julebord eller som har vært veldig nysgjerrig på å lese andres julepost, sier Rossen.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med to personer som er observert ved Kiwi-butikken ved 00.30-tiden natt til i går. Da skal postkassen ifølge politibetjent Einar Deisz fortsatt vært på plass.

tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no