KRISTIANSAND: — Vi mener det ikke finnes tvil om at innehaveren av kiosken lyver, og mener han bør dømmes til ett års ubetinget fengsel, sa aktor Hilde Almåsstø i retten i går.

Hele denne uken har rettssaken mot innehaveren og de fem ansatte ved pizzakiosken Big Pizza Take Away pågått i Kristiansand Tingrett.

Innehaveren og fire av de ansatte er tiltalt for trygdesvindel, mens en person er tiltalt for å ha inngått pro bono-ekteskap. Påtalemyndigheten mener de tiltalte har svindlet trygdekontoret fordi de har mottatt sykepenger samtidig som vaktlister viser at de har vært på jobb.

— Vi har veldig mye dokumentasjon i form av timelister og lønningslister som innehaveren selv har skrevet, og vi mener de beviser at de ansatte har jobbet svart, og at de samtidig har oppgitt for høy lønn til trygdekontoret slik at de mottok mer sykepenger, sier Almåsstø.

Hovedtiltaltes forsvarer, Arild Espegren, krevde derimot at hans klient ble frifunnet.

— Aktor kan ikke bygge saken på vaktlistene. De ble utarbeidet en til to måneder i forveien, og de signaturene som er på de listene korresponderer ikke uten videre hvem som har vært til stede i kiosken på det tidspunktet, mente Espegren.

lene gunvaldsen