SØGNE: – Min klient nekter straffskyld. Han har rett og slett problemer med å huske, sier 19-åringens advokat, Sveinung Johnsen.

Politiet er sikre på at de har tatt rett mann etter dødsulykken der en motorsyklist fra Vestlandet omkom i bunnen av Trybakken litt før midnatt lørdag 20. august.

En jente på alder med 19-åringen har også status som siktet i saken. Hun har vært pågrepet og avhørt i saken.

– Vi har nærmest sjekket henne ut av saken. Politiet mener den varetektsfengslede 19-åringen kjørte bilen, sier politioverbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Den medsiktede jenta skal i følge politiet ha en mer perifer rolle til det som skjedde sent lørdag kveld 20. august.

Politiet mener også at 19-åringen var alene i den stjålne bilen som han kjørte rett ut på E 39 i bunnen av Trysbakken og traff en motorsykkel på vei vestover.

Motorsykkelen ble med bilen over veien og ned i grøfta, mens motorsyklisten ble liggende delvis i veibanen etter ulykken. Han døde etter kort tid.

Søgne-gutten ble pågrepet etter at han ble innhentet av en hundepatrulje fra politiet etter ulykken. Han har sittet i varetekt siden forrige mandag. Fengslingen går ut kommende mandag. Politiet har ikke tatt stilling til om de vil forlenge varetektsfengslingen.

– Vi har en del avhør igjen å gjøre, sier Thorsen.

Politiet venter på resultatet av tekniske undersøkelser for å klarlegge hva som rent faktisk skjedde da den amerikanske trucken ble stjålet og forårsaket dødsulykken.

Politiet mener 19-åringen var alene i bilen da ulykken skjedde. Han er siktet for bildrap.