EVJE OG HORNNES: På Evje Utvikling AS ordinære generalforsamling i midten av juni ble det klart at styreformann Svein-Erik Jensen ville trekke seg fra sitt verv. Det ble også klart at Jensen betaler tilbake om lag 200.000 kroner som han som arbeidende styreformann uten styregodkjenning hadde krevd i betaling på vegne av sitt nye Consilio-selskap i Kristiansand. Det bekrefter daglig leder i Evje Utvikling AS, Sigurd Auestad.

Tidligere hadde Jensen fått Evje Utviklings godkjenning på at han kunne bruke Consilio-selskapet — der han hadde under ti prosent av aksjene - i Evje Utviklings tjeneste. Ved årskiftet 2004/2005 ble Consilio AS splittet opp og et nytt selskap opprettet der Jensen hadde en så sterk eierandel som 50 prosent. Her sørget imidlertid ikke Jensen for å få styrets godkjenning for bruken av sitt selskap. Dette vakte sterke reaksjoner.

En styregjennomgang av dette forholdet endte med så hard kritikk at Jensen varslet både at han trakk seg og at han ville betale tilbake 200.000 kroner som var fakturert.

På en ekstrordinær generalforsamling i Evje utvikling AS sist torsdag ble tidligere styremedlem i selskap, Egil Juvastøl, valgt til ny styreformann etter Jensen.

Daglig leder Auestad bekrefter også at Jensen som styreleder var sentral i en redningsaksjon for firmaet Setesdal Mat. Da Setesdal Mat holdt på å gå konkurs, måtte Evje Utvikling AS, som hadde gitt lån og tilskudd, gå inn i akkordforhandlinger.

— Vi måtte ta av årets tilskudd for å redde Setesdal Mat. Dette førte til at vi fikk et underskudd på 1,83 millioner kroner, sier Auestad.

Foran den ekstraordinære generalforsamlingen sist uke forelå også en revisjonsrapport fra kommunerevisjonen som har gransket forvaltningen av midlene i Evje Utvikling AS. Denne fant etter det Fædrelandsvennen forstår ingen straffbare forhold.

— Jeg har gjort en formell feil. Jeg burde ha informert styret om eierendringene. Derfor stilte jeg min plass til disposisjon. Det er ingen dramatikk i dette, sier Svein-Erik Jensen til Fædrelandsvennen.

Han har også trukket seg fra vervet som styremedlem i Evjemoen Næringspark AS.

— Resultatene er gode hva gjelder å skape arbeidsplasser, sier han.

Jensen sier at han en tid var helt alene med arbeidet i Evje Utvikling AS. Daglig leder ble syk, og prosjektleder Jan A. Haagensen gikk tilbake til kommunen som rådmann igjen.

— Evje har et stort potensial. Det er synd å måtte gå nå, men jeg vil ønske den nye styreformannen og styret lykke til videre, sier Jensen.