KRISTIANSAND: I løpet av selskapets 27 år har vi bare opplevd en dødsulykke. Det var i Timeneskrysset, på vei til Kjevik, sier Solås.

— Frykten for terroraksjoner påvirker selvsagt valg av reisemål. Men mange glemmer ganske raskt. Til nå har interessen for Egypt vært stor, til tross for to terroranslag i landet så sent som i fjor, legger han til.

Rolf Solås skal selv være reiseleder for en gruppe som drar i november. På denne rundreisen i Israel og Egypt inngår et dagsbesøk i Sharm el-Sheikh ved Rødehavet, den populære badebyen som ble rammet av fire bilbomber natt til lørdag.

— Til nå har det vist seg at terrorister i Egypt aksjonerer mot turister for å skade landets myndigheter. I Israel er bildet annerledes. Der er det ikke turister som rammes, sier Solås, som har en gruppe på nær 90 deltakere i Det hellige land nå.

— Jeg er ikke bekymret for dem. Men jeg er glad vi ikke har folk i Egypt nå, vedgår Rolf Solås, som forholder seg til Utenriksdepartementet og lokale agenter for til enhver tid å være oppdatert på situasjonen ved reisebyråets ulike destinasjoner.