LILLESAND:

Han mener folk velger alle mulige slags løsninger for å overholde boplikten, men at Statnetts begrunnelse for å si nei til en potensiell leietaker på grunn av vedkommendes yrke, virker noe underlig.

— Men for kommunen er det i utgangspunktet revnende likegyldig hvem som bor på eiendommen, så lenge noen bor der. Og er det så viktig for Statnett at det er en kokk, så dem om det - så lenge de holder seg innenfor fristen, sier han.

Konsesjonsloven fastsetter en frist for bosetting ett år regnet fra tinglysningen av en eiendom. I Statnetts tilfelle går denne fristen ut 26. mai 2006. I særlige tilfeller kan det søkes om en kortere utsettelse av en slik frist.

— Vi merker oss imidlertid nå at Statnett har hatt kontakt med folk som er villige til å bo der, og kommer til å minne dem på det om de prøver å få utsatt fristen når våren kommer. Det vil bli vanskelig for Statnett å få en utsettelse når vi nå vet at de velger bort leietakere på grunn av yrker. Slike historier som denne, går rett i våre arkiver, for å si det sånn, sier Berge.