KRISTIANSAND: For det skjedde nemlig mer. Mye mer og vi kan likegodt starte nettopp der — i Drammen - når vi herved serverer deg alt snadderet, som vi glemte en plass midt i opprykksfesten, men som herved bringes tilbake der de hører hjemme: I minnene etter en historisk sesong.Og vi begynner medÅRETS LYKKETREFF:

Skuddet var hans første rene treff på ballen siden snøen smeltet. Stadion-uret på Marienlyst hadde tatt kveld, men «Leo» var lys våken. Lærkula forsvant inn i fiskemaskene og Start var i eliteserien - på overtid. En enkel pipestilk fra Tveit ble historisk - alt han gjorde var å sparke til ballen.Så ble det fest. Og særlig et foto glemmer vi ikke.ÅRETS SMIL:

Tennene, som dessverre ikke var synlig på bildet, tilhørte Asbjørn Tenden, og trailerlasten med snus under leppa skal visstnok være av merket General. Sjelden har vi sett en sortere perlerand, og sikre kilder hevder at Tenden kan vente seg en skinnlue under juletreet i år - og et søksmål fra Oluf.Det var ikke fritt for at smilet også kom fram da en pondus-tønna fra Bamble råket ut for et aldri så lite raseri-drypp i Ulsteinvik.ÅRETS HALVOR:

«På sidelinjen mine damer og herrer: Jan Halvor Halvorsen!», hylte speakeren, og den påfølgende reaksjonen fra publikum var like spontan som den var fortjent. På krittlinjen var Halvor midt i et sprang, som han verken hadde kropp eller fysikk til. Opptrinnet var et estetisk makkverk, og i ettertid har en av spillerne betegnet synet av sin rasende trener «som en kloning mellom Sinnataggen og Slanke-Bjørn, på en syretripp». Fredelig var det heller ikke da lederen i Start Toppfotball ASA, Carl Viggo Axelssen tok av seg frakken og blottet revolveren.ÅRETS CAPONE

Ved hjelp av lyssky mafiametoder skulle Start og «Al Capone- Axelssen» tømme landsdelen for sedler. Alle bedrifter som valgte å stå på utsiden, skulle få merke investorenes kynisme og vrede. Start-mafian hadde inntatt Sørlandet. Til dags dato har vi ikke hørt et pip om verken skuddsår eller avkappede fingre, men vi venter ennå i spenning.Blodutgytelse har det likevel vært, og som vanlig var en nordending i skuddsonen.ÅRETS RUDOLF:

Terje Ellingsen trodde han skulle nikke ballen, i stedet traff han en fotballstøvel av lær utstyrt med jernknotter. Telling falt ned i knestående og da han omsider fant seg et speil, var bildet bortimot ukjent. Harald Lødemel beskrev den røde nesen til Ellingsen på følgende måte noen dager senere: «Skulle tro han hadde sovet under en benk i parken»Rød i toppen var også oppmann Kai Eriksen, en grytidlig morgen utenfor en hotell i Bodø.ÅRETS KAI:

Etter årevis med plastflasker og pulver fikk Eriksen en ny utfordring. Den nye drikkeleverandøren til Start serverte innholdet sitt i glassflasker, og akkurat det ble litt for avansert for Kai. Resultatet ble en bag-vask av dimensjoner, midt i sjøgata i Bodø. Vannet fosset og Kai. Og verre ble det, da samme Eriksen fjernet sin kjære følgesvenn, piassavakost-barten, etter opprykket i Drammen. Det rapporteres nå at de spirene til en ny bart ser ut til å få farven grå. Vi kondolerer.Kondolerer gjør vi også til keeper Rune Nilssen som serverte oss:ÅRETS TABBER:

Tre bommerter på rad, alle i samme kamp, mot Hønefoss (!) var ensbetydende med ekspressbillett til benken. En fremragende keeper hadde en uheldig dag, og prisen ble tresmak i rompa - ut sesongen. I forlengelsen av samme sak må vi vel kunne si at Espen Johnsen har gjort en relativt ok jobb som erstatter.Ok var også synet av Lofoten i juni, badet i sol, og fra 1000 meters høyde. Men ikke alle fikk med seg det urnorske praktbildet.ÅRETS REDDHARE:

Morten Knutsen er like redd for å fly som å bli slått tunnel på. I 12-seteren på vei til Sogndal skalv han som et aspeløv, over Lofoten var han moden for innleggelse. Ryktene sier at flyturen til Rosenborg og Trondheim denne uken gikk fin-fint.Like fint var det ikke å være på Mølla Pub i Ålesund, særlig ikke for de av oss som er utstyrt med evnen til å høre.ÅRETS SANGFUGL:

Sunnmøringer liker karaoke - sørlendinger liker ikke rampelyset. Det var derfor en heller blek Frode Fredriksen som entret scenen og grep mikrofonen, vel og merke under stort applauderende press fra forbausede lagkamerater. Synderen bak påmeldingen var Duc Minh Nham, låten var «Paradise City», og framføringen var like troverdig som Rune Rudbergs memoarer.Huff.ÅRETS SITAT:

Hælsparket fra Kloster var mildt sagt hasardiøst, og den høyrøstede reaksjonen fra trener Halvorsen var historiebøkene verdig: «Din jævla kvindøl, har du røykt hasj, eller?» Besteborgerne på Kjelsås satte vaflene i vrangstrupen og skrek etter vaktstyrken.Halvorsen bare lo. Og det gjør han sikkert ennå. ÅRETS MÅL:

Han fikk ballen på egen banehalvdel, forserterte over midstreken, løftet blikket, så Haugesund-keeperen i hvitøyet og dundret til. Morten Knutsens drømmetreff fra 40 meter må være et av de flotteste målene som noen gang er scoret på Stadion. Æresrunden etterpå er det lengste løpet aust-egden gjorde i hele fjorårsesongen.«Nå er alt minner».Det eneste vi husker nå, var det eneste skuddet Start hadde på mål i denne ene kampen - på overtid - og som for evig og alltid vil være klubbens mest treffsikre og kjærkomne punktum.Men det kommer mer. Vær sikker.