KRISTIANSAND: – Hun ble funnet i tilsynelatende god behold, gående, rett i nærheten av bopelen sin i Vågsbygd Ringvei, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt. Kvinnen ble funnet av en politipatrulje akkurat i det politiet og letemannskapene var i ferd med å avslutte letingen for i dag.

— Hun sitter nå i avhør hos politiet. Det har myldret med letemannskaper der hun ble funnet hele helgen. Både huset og nærområdet har vært ennevendt, og hvor hun har vært, har jeg ikke peiling på, sier Austad.

– Hvordan kan det ha seg at hun er funnet der alle har lett?

– Jeg har ikke svaret på det. Ting kan tyde på at hun ikke har vært så langt av gårde, sier Austad. Politiet har lett etter kvinnen i to døgn, og brukt store ressurser på leteaksjonen. Bare i dag har 60 mann vært ute og søkt.

– I tillegg er det brukt mye politiressurser, både patruljer og etterforskning. Vi er nødt til å ha et svar på hva som har skjedd, sier Austad.

– Visste kvinnen at hun var meldt savnet?

– Det vet jeg ikke, sier Austad.

Da hun forsvant fra hjemmet sitt fredag klokken 23.00, var hun kun iført halvlang sommerkjole og en tynn sort jakke. Kort tid senere meldte ektemannen fra til politiet om at hun hadde forlatt hjemmet. Både Røde Kors, speidere og politihunder har lett etter den savnede kvinnen i områder i Vågsbygd. Søndag ettermiddag konsentrerte mannskapene letingen rundt boligområdet i Auglandsbukta. Kvinnen har i perioder vanskelig for å gjøre rede for seg. Politiet har ingen indikasjoner på at det har foregått noe straffbart.