MANDAL: Lørdag leverte Mandal Turnforening sin årlige maktdemonstrasjon i Mandalshallen. Juleshowet mønstret 580 turnere, og trakk to ganger 800 mennesker i Mandalshallen lørdag ettermiddag.

Fædrelandsvennen var til stede på den første av forestillingene, og det var ikke få kalorier vi så bli brent av på snurrige sprett og grasiøse hopp.

Anslagsvis 800 mennesker var til stede for å se slekt og venner fra to til tyve år demonstrere spenst, styrke, kroppsbeherskelse og timing.

— Vi er også en av de få foreningene som ennå har apparatturning, sa styremedlem Roy Michaelsen fornøyd under forestillingen.

Flere av turnerne svingte seg i stanga eller balanserte på bommen. Rytmisk sportsgymnastikk og det som heter teen gym fikk vi også se mye av. I Mandal er turn folkesport i enda større grad enn fotball, og turnforeningen har hele 1000 medlemmer fra 2 til 18 år. Derfor mønstrer Mandal alltid en solid tallmessig overmakt når det er turnstevne på Sørlandet.

De fleste av turnerne som var i aksjon i helgen var jenter, med en gutteandel på anslagsvis 30 prosent.

— Guttene er nesten umulig å holde på når de kommer i tretten- til femtenårsalderen. Da er det gjerne andre idretter som lokker dem over, sier trener Michaelsen.

Mot slutten av showet fikk vi likevel se syv henimot voksne gutter utøve de mest halsbrekkende manøvrer på bukken. Den store finalen var likevel samtlige turnere dandert på parketten med nisseluer og glitrende ringer.

Og da showet var slutt stod enda flere hundre i kø utenfor for å se neste forestilling. Mandalshallen skulle vært dobbelt så stor, i hvert fall denne helgen.