KRISTIANSAND: — Hun er utrolig lettet for at det ble denne utgangen og for at ansvaret er plassert, sier jentas bistandsadvokat Marit Thorvaldsen.

I går ble det klart at mannen må sone tre år og tre måneder i fengsel. I tillegg må han betale sin datter en oppreisning på 130.000 kroner.

Den 14 år gamle jenta forklarte seg i retten om flere seksuelle overgrep. I et tidsrom fra våren/sommeren 2003 til august/september 2004 skal hennes far både ha befølt henne og hatt samleie med henne flere ganger. Hun har forklart seg om de samme overgrepene i dommeravhør.

Da saken var oppe i Kristiansand tingrett mandag og tirsdag i forrige uke, nektet hennes far for at det hadde skjedd noen overgrep.

Men ifølge dommen er det bevist ut over enhver rimelig tvil at jentas far har begått de seksuelle overgrepene.

Den 14 år gamle jenta har forklart seg detaljert om både tid og sted for overgrepene og hvordan overgrepene har skjedd. Dessuten har hun i all hovedsak forklart seg likt i både retten og under dommeravhørene. Ifølge dommen gjør dette jentas forklaring svært troverdig.

Retten finner dessuten ikke noe motiv for at hun har snakket usant. Jentas far sa under sin forklaring i tingretten at sjalusi mot hans nåværende samboer kunne ligge bak. Men retten setter ingen lit til denne forklaringen.

Tvert imot mener retten at mannen grovt har utnyttet sitt tillitsforhold som far. Han har også påført sin datter angst og traumer som vil kunne forfølge henne resten av livet.

— Tiltalte har satt egne seksuelle behov fremfor fornærmedes behov for trygghet og omsorg fra sin egen far, står det i dommen.

Dette taler for at straffen må bli streng, heter det i dommen. Derfor har altså retten satt straffen til tre år og tre måneders fengsel, det samme som aktor Stina Sveien Nielsen la ned påstand om.

Dommen fra Kristiansand tingrett var enstemmig.

Advokat Ivar Sveen hadde i går kveld ikke vært i kontakt med sin klient, men han sier til Fædrelandsvennen at han regner med at dommen vil bli anket.